Tekirdağ'da NATO boru hattından hırsızlık yaparken kamyonu bırakıp kaçan şahısların peşinde düşen jandarma ekipleri, polisle birlikte çeteyi yeni işinde kıskıvrak yakaladı.
Edinilen bilgiye göre yaklaşık bir ay önce, Beşiktepe mevkisinde boru hattındaki basınç seviyesinin düştüğünü belirleyen görevliler durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, ormanlık alana gizlenen 34 BHM 71 plakalı kamyonun kasasına yerleştirilen 15 tonluk depoya boru hattına yerleştirilen özel düzenekle boru hattından mazot çalındığını belirledi. Jandarmayı gören çetenin 2 üyesi kaçtı. 16 yaşındaki K.S ise kaçmak isterken jandarma tarafından yakalandı.
16 yaşındaki K.S'nin ifadesinden yola çıkan jandarma ekipleri NATO boru hattından hırsızlık yapan çeteyi belirledi.
Çetenin İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde yeni bir hırsızlık girşiminde olduğunu anlayan jandarma ekipleri, İstanbul polisine bilgi verdi. Polis yaptığı operasyonda Sultanbeyli ilçesinde bir ev kiralayan 7 kişilik çetenin 30 merelik tünel kazarak 45 gün boyunca NATO boru hattından 6 ton yakıt çaldığını belirledi. Polis olayla ilgili olarak jandarmanın tespit ettiği Hüseyin M., Arif. K., Galip K., Ali T., Yakup Ç., Şahin B. ve Murat S.'yi göz altına aldı. 7 kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.
BİNANIN ALTINDAN 30 METRE TÜNEL KAZMIŞLAR
Şahıslar gözaltına alındıktan sonra binanın altında inceleme yapan polisler gözlerine inanamadı. Şüphelilerin dış cephe işi için kiraladıkları depodan NATO boru hattına 30 metre tünel kazdığı ve buradan boru hattını deldiği tespit edildi. İddialara göre zanlılar buradan temin ettikleri petrolü bir minibüse nakletti. Bu sayede 45 gün boyunca 6 ton yakıtı çalarak piyasaya sürdü.
Jandarma ekipleri akaryakıtı piyasa süre Bekir C. İsimli şahsı da Küçükçekmece ilçesinde kıskıvrak yakaladı. Tekirdağ Adliyesi'ne çıkartılan Bekir C. Tutuklanarak cezaevine konuldu. Firarda olan Şahin P. isimli bir şüpheli de aranıyor.

09.12.2012 18:02:56 TSI

Editör: Wan Haber