Yaz mevsiminde tatile çıkan ve özellikle bölge iller Diyarbakır, Siirt ve Batman başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında yaşayan vatandaşlar deniz yerine tatil için Van Gölü'nü tercih ediyor.

Akdeniz ve Ege'deki sahil kentlerindeki kumsallar ile denizlerde bulunan bir çok imkanın yer aldığı Van Gölü'nde tatilciler, deniz bisikletleri, tekne turları ve voleybol gibi imkanlardan da faydalanabiliyor.

HEM YÜZDÜLER HEM DE PİKNİK YAPTILAR

Kumsalda güneşlenen tatilciler, bir taraftan gölde yüzerken diğer taraftan da piknik yapma fırsatı buluyor. İstanbul'dan tatil için Van Gölü'ne geldiğini belirten Ahmet Karasu, "Biz aslen buralıyız ama İstanbul'da yaşıyoruz. Bu yıl tatil için Akdeniz ve Ege yerine Van'ı tercih ettik. Tatil gayet iyi geçiyor. Daha önce Antalya'ya tatile gitmiştim. Antalya'dan farkı yok. Özellikle yöre halkına buraya gelmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Gevaş'ta Van Gölü kıyısında bulunan Çamlık Aile Piknik yeri, tatil günlerinin dışında haftaiçi günleri de dolup taşıyor.  

Buradaki yetkililer, amaçlarının vatandaşların daha rahat edebilmelerini sağlamak olduğunu belirterek,  “Vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için büyük çaba sarf ediyoruz. Hafta sonu boş yer kalmıyor. Hafta içi de burası tıklık tıklım. Amacımız buraya gelen misafirleri en iyi şekilde rahat etmelerini sağlamak” şeklinde konuştu.

Van'dan Gevaş'a pikniğe gelen Ümit Ertaş adlı öğretmen de, “Bu yıl ülke genelinde mevsimin üzerinde sıcaklık var. Tabi Van da bundan nasibini alıyor. Aşırı sıcaklıktan dolayı Gevaş'a geldik. Van'da çok fazla piknik yerleri yok. Bu yüzen ailemizle birlikte Gevaş'ı tercih ettik. Burada hem Van Gölü'nde yüzmenin keyfini yaşadık hem de ailemizle birlikte piknik yaptık” şeklinde konuştu. (Kaynak:gevassesi.net)

Editör: Wan Haber