Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyünde taşımalı eğitime karşı çıkan velilerin, 3 gündür komşu beldedeki okula göndermedikleri çocukları için, köye yeni okul yapılacak.
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün talimatı doğrultusunda Tirkeş köyüne yapılacak 2 derslikli çelik konstrüksiyon okul binası için yer tespiti yapıldı.
Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin ve okulu yapacak yüklenici firmada görevli mühendisler, köyde yıkım kararı bulunan eski okulun bahçesinde yeni okul binasının yapılacağı alanı belirledi.
Taşımalı sistemle çocuklarının komşu belde olan Nuriye'de eğitim görmesini istemedikleri için çocuklarını 3 gündür okula göndermeyen köylüler de okul bahçesinde toplanarak yer tespiti çalışmasını yakından takip etti.
Milli Eğitim Müdürü Tekin, burada kendisine sorular yönelten velilere yönelik yaptığı konuşmada köye 2 derslikli çelik konstrüksiyon okul binası yapılacağını belirtti.
Depreme dayanıklı ve 100 yıl ömrü olan binayı bir ay içinde hizmete açacaklarını ifade eden Tekin, 1. kademe statüsündeki öğrencilerin burada eğitim göreceklerini, 2. kademe öğrencilerinin ise taşımalı sistemle Nuriye beldesine gideceklerini kaydetti.
Tekin, yeni bina yapılıncaya kadar köyde yıkım kararı bulunmayan 3 parçalı binalardan birinde sabahçı öğlenci şeklinde birinci kademede yer alan öğrencilerin eğitim görebileceğini söyledi.
Köylüler ise, yapılacak okulun ihtiyaçlarını karşılamayacağını dile getirerek, öğrencilerin tamamının köyde eğitim görmesini istediklerini, taşımalı eğitim istemediklerini belirtti.
(SD-ERG-Y)

13.02.2013 17:57:01 TSI

Editör: Wan Haber