Tarım Kredi Bölge Müdürlüğüne atanan Ali Sarı, Bünnyan Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu'nda Bünyanlı çiftçilerle bir araya geldi.
Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Ali Sarı, Müdür Yardımcısı Yaşar Aydın, Krediler Şefi Abdullah Bahadır, Sigorta servisi görevlisi Mehmet Yılmaz ve ilçe müdürlerinin katıldığı toplantıda, Bünyan çiftçisi ile tanışma fırsatı bulan Ali Sarı, çiftçinin sorunlarını dinledi ve kooperatif çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Ali Sarı toplantıda yaptığı konuşmada, "Önceki yıllarda doğal afet ve iklim şartlarına göre zarara uğrayan çiftçimizin zararının bir kısmını devlet ödüyor idi ama şimdi tarım sigortası adı altında başlattığımız bu projede, çiftçiler artık ürününü sigortalatabilecek'' dedi.
Sarı, Türkiye genelinde çekilen saman sıkıntısına da değinerek, ''Türkiye genelinde saman sıkıntısının artmasından dolayı 50 bin ton saman ithalatı yapıldı. Şu anda bir kısmı limana geldi. Saman ihtiyacı daha da artabilir ama nakliyede ve millileştirme dediğimiz işlemlerde sıkıntılarımız var ama ihtiyacı olan tüm üreticilerimize saman desteği de yapılacak'' diye konuştu.
Yoğun katılımın olduğu toplantıda, Krediler Şefi Abdullah Bahadır ve sigorta görevlisi Mehmet Yılmaz tarafından Tarım Sigortası konusunda çiftçilere bilgi verildi.
(ZB-Y)

21.02.2013 12:00:50 TSI

Editör: Wan Haber