Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa tarihine ışık tutan surlarda 10 gün içinde faaliyete başlayacak olan köylü pazarı ile bölgenin yeniden eski canlılığına kavuşturulacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın tarihi mirasını gün yüzüne çıkarırken, otantik değerleri de aynı özellikleriyle geleceğe taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas ile birlikte tarihi surlara yaptığı incelemede, Tahtakale'deki köylü pazarının sur içindeki alanda yeniden faaliyete başlayacağının müjdesini verdi.
Başkan Altepe, kültür ve medeniyet şehri Bursa'nın her köşesinin yeniden düzenlendiğini ifade ederek, "Bursa'nın en önemli bölgelerinden biri Tahtakale bölgesi ve surlardır. Tahtakale ile özdeşleşen köylü pazarının tekrar canlandırılması için Büyükşehir Belediyesi olarak faaliyetlerimizi başlattık. Köylü pazarı, Yerkapı'nın önündeki dış ve iç surun bir arada olduğu, belediyenin daha önce kamulaştırdığı eski fabrikanın yeri olan boş alanda kurulacak" diye konuştu.
Köylülerin daha önce olduğu gibi buraya da kendi ürünlerini sabahın erken saatlerinde getirip, esnafa satış yapabileceğini kaydeden Başkan Altepe, "Dağ köylüleri, her gün öğleden önce en geç saat 11.00'a kadar buradaki köylü pazarında ürünlerini satabilecekler. Güzel bir pazar yerini burada yeniden canlandırıyoruz. Bursa'nın tarihinde önemli yeri olan köylü pazarı 10 gün içinde burada tekrar faaliyete başlayacak" şeklinde konuştu. Başkan Altepe, bölgedeki incelemelerinin ardından vatandaşlarla da sohbet etti.
(MŞ)

12.02.2013 16:31:56 TSI

Editör: Wan Haber