AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, bazı vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Buca Tapu Müdürlüğü'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Yaşanan sıkıntıları yerinde görmek isteyen Sait'e, İzmir Tapu Bölge Müdürlüğü'nden bazı bürokratlar da eşlik etti. Buca Tapu Müdürlüğü'nde memur ve vatandaşları dinleyen Sait, vatandaşlara verilen sıra numarası sistemi ve işlemlerin şeklinde bazı değişiklikler yapılmasını istedi. Değişiklikleri uygulama kararı alan Tapu Müdürlüğü'ne teşekkür eden Sait, böylece işlemlerin daha hızlı yürüyebileceğini söyledi.
Tapu'da oluşan kuyrukların memur sayısındaki talepten kaynaklandığını söyleyen Sait, bu konuda Tapu Genel Müdürü ile Ankara'da görüşme yapacağını ve İzmir'e eleman takviyesi isteyeceğini belirtti. Bazı devlet kurumlarındaki memurların diğerlerine göre daha az veya daha çok olabileceğini söyleyen Sait, bu yüzden eleman eksikliği veya iş yükü dağılımında farklılıklar oluşabildiğini söyledi. "Gerektiğinde devlet, kurumları arasında geçici memur takviyesi yapılmalı" diyen Sait, bu konuda Ankara'da bir çalışma yapacağını söyledi.

"75 TL'LİK İCRA İÇİN VATANDAŞ MAĞDUR EDİLİYOR"
İzmir Milletvekili Rıfat Sait'in Tapu'da yaptığı görüşmede ilginç bir sorun da giderildi. Bir memurun "Belediye'den gelen 75 TL'lik icra işlemlerini bile yerine getirmek zorundayız. Bu işlemler vatandaşları mağdur ediyor ve zaman kaybettiriyor" şeklindeki şikayeti üzerine Sait, Buca Belediyesi'ni arayarak Başkan Yardımcısı Suat Nezir ile görüştü ve durumu iletti. Sait, en azından bin TL üzerindeki işlemlere icra takibi yapılmasını rica etti. Vekil Sait'in şikayetini yerinde bulan Başkan Yardımcısı Nezir, durumun düzeltimesin için gerekeni yapacaklarını söyledi.
Milletvekili Sait, İzmir'in diğer ilçelerindeki Tapu Müdürlüklerini de ziyaret edeceğini hatırlatarak, sadece Tapu değil, tüm devlet kurumlarındaki halkın sorun ve önerilerine açık olduğunu, sorunu olan vatandaşların kendisini arayabileceğini söyledi.
(HK-ERG-Y)

14.01.2013 10:24:08 TSI

Editör: Wan Haber