Adana'da geçen hafta 200 kişinin saldırısına uğrayan Adana Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli hekim ve sağlık çalışanlarına Adana-Osmaniye Tabip Odası yönetimi geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Genel Sekreter Dr. Halit Atik ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Suntur Adana Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan sağlık çalışanları ve hekimleri tek tek gezerek geçmiş olsun dileğinde bulunup çiçek verdi.
2002 yılından itibaren uygulanmakta olan Sağlıkta Dönüşüm Projesinin faturasının hekimlere ve sağlık çalışanlarına çıktığını söyleyen Ökten, "Sağlık kurumlarındaki düzensizliklerin, sağlıktaki kötü yönetimlerin sorumlusu hekimler veya sağlık emekçileri değildir. Bizler asıl sorumluların, sağlık sistemindeki düzensizliklerin sorumlusu olarak hekimleri ve sağlık çalışanlarını hedef gösteren yöneticilerin yönetim anlayışlarının ve sağlık politikalarının olduğunu biliyoruz. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara verilen cezaların arttırılması gerekmektedir. Adana-Osmaniye Tabip Odası olarak şiddete maruz kalan meslektaşlarımızın her zaman yanlarında olacağımızı, yargıya intikal eden davaların yakından takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz" şeklinde konuştu.
(ADN-Y)

08.01.2013 14:38:38 TSI

Editör: Wan Haber