Suriye'deki mülteciler için başlatılan yardım kampanyası çığ gibi büyüyor. Verenel Derneği'nin yardım tırı Ataevler Şeyh Edebali Cami'nde yardımseverlerle buluştu.
Bursa İl Müftülüğü ve Verenel Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyası vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Ataevler Şeyh Edebali Camii cemati ve Bursalılar tarafından getirilen yardım malzemeleri tıra sığmadı. Bunun üzerine ikinci tır geldi.
Türkiye çapında başlatılan 41 tırlık yardım kampanyasının büyük alaka gördüğünü belirten görevli Hasan Ali Dede, Suriye'deki durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Dede, "Türkiye'den gelen yardımlar olmasa Suriye ayakta duramaz. Köylerdeki görevlilerimizin verdiği liste ile onlara ne yardım gerektiğini biliyoruz. Şu anda en çok bahtaniyeye ihtiyaç duyuluyor. Nakit para yardımını ise abluka altında kalan bölgelere görderiyoruz"dedi.
Şeyh Edebali Camii imamı Mehmet Yazar ise, "Tır gelmeden önce doldurabilir miyiz diye düşünürken, cami cemati ve mahalle sakinleri olarak ikinci tırı da doldurmaya başladık. Herkese göstermiş olduğu ilgiden ve yaptığı yardımlardan dolayı çok teşekkür ederim" diye konuştu.
(AÇ-MŞ)

14.01.2013 11:12:44 TSI

Editör: Wan Haber