Çorum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu (MYO) yerleşkesinin master planı tamamlandı. Projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi için süreç daha da hızlandırıldı. Yeni süreçte yerleşke için ihale aşaması ve ardından inşaat çalışmalarına başlanacak. Hazırlanan master planına göre yerleşke düşünülenin 7 kat büyüklüğünde olacak.
Yerleşkeyi eğitim ve sosyal tesisler olarak ikiye ayıran Rektör Prof. Dr. Alkan, 5 katlı Yüksekokul binasını üniversite olarak kendilerinin yapacağını, sosyal tesislerin de hayırseverler tarafından yapılacağını belirtti. 500 kişilik Kongre ve Kültür Merkezi, Kütüphane, Yemekhane-Kantin ve Spor Salonundan oluşan sosyal tesislerin yapımında katkıda bulunanların isimlerini buralara vereceklerini aktaran Rektör Prof. Dr. Alkan, yerleşkenin temelini bu yıl içinde atacaklarını ve el birliği ile kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.
Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, başkanlığında Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, katılımı ile kaymakamlıkta Yüksekokul yerleşkesinin tamamlanan master planı ve yeni süreçte izlenecek yol haritası için değerlendirme toplantısı yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, 600'ün üzerinde öğrencisi ile geçici olarak Kız Meslek Lisesi binasında bulunan MYO'nun fiziki anlamda yetersizlik nedeni ile daha fazla gelişemeyeceğini belirterek, yeni yerleşkenin Sungurlu için hem de üniversite adına büyük bir kazanç olduğunu ifade etti.
Kaymakam Şahin, "Üniversitemizin yerleşke aşaması tamamlandı. Ben göreve geldiğim günden beri Sungurlu'nun öncelikli gündeminde olan MYO yerleşkesinde önemli adımlar atıldı. Rektörümüzün göreve gelmesiyle birlikte büyük bir hız kazanan süreçte sona doğru yaklaşıyoruz. Bizim hayal ettiğimizin çok üstünde bir proje ortaya çıktı. Şuanda 20 bin metre karelik bir alandan bahsediyoruz. Ben inanıyorum ki çok yakın zamanda yeni üniversite kampusumuzun inşaat çalışmaları da başlayacak. Sungurlulular bu işe gerçekten hem gönülden hem de maddi olarak destek olmaya her zaman hazır. Birçok hayırsever vatandaşımızın bu projenin gerçekleşmesi için yoğun bir çaba gösteriyorlar. Hep birlikte Sungurlu'ya güzel bir eğitim alanı kazandıracağız. Herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Çorum'da Sungurlu MYO yerleşkesinin master planın hazırlanması için yoğun bir emek verdiklerini ve neticede Sungurlu'ya yakışır bir kampus alanı oluşturduklarını dikkat çekerek, "Bizler Çorum Hitit Üniversitesi olarak Sungurlu'yu çok önemsiyoruz. Çünkü ilçeler bazında en fazla öğrencimiz burada eğitim görüyor. Şuanda Sungurlu'ya yakışır bir Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinin master planını hazırladık. Yaklaşık 6-7 aylık bir süre zarfında hazırladığımız master planında herkesin hayal ettiğinin üzerinde bir proje oluşturduk. İlk etapta 5 bin metre karelik bir alandan bahsediyorduk. Şuanda 22 bin 936 metre karelik bir alan üzerine planımızı çizdik. Yani baştaki projenin 7 kat büyüklüğüne bir proje olacak" şeklinde konuştu.
TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE HAZIRLANDI
Sungurlu MYO yerleşkesinin taşıdığı özellikler ve mimarisi ile Türkiye'de örnek bir kampus olacağını belirten Alkan, "Bu proje ile Türkiye'ye örnek olacak bir kampus alanını Sungurlu'ya kazandırmış olacağız. Arazimiz hazır, planımız hazır sıra ihale aşamasına geldi ve sonrada inşaat çalışmalarına başlayacağız. Bu işe başından beri büyük destek veren Sungurlulu hayırsever işadamlarına ve Sungurlu halına çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizim üniversite olarak bu işi başarmamız uzun sürebilirdi. Onlar sayesinde inşallah bu yıl içerisinde inşaat çalışmalarına da başlamayı düşünüyoruz. Bu iş parası hazır olduktan sonra 1 yılda tamamlanacak bir iş. Bu noktada yine Sungurlulu hayırsever işadamlarımızla birlikte görüşmelerimizi devam ettirerek onlarla birlikte Sungurlu'nun hem bugününe hem de geleceğine büyük bir yatırım yapmış olacağız" sözlerine yer verdi.
Toplantıya katılan Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya'da, belediyenin başından beri bu işin en büyük destekçisi olduğunun altını çizerek, "Yıllardır Sungurlu'nun özlemi olan Yüksek Okul yerleşkesinde önemli bir aşamaya gelindi. Bu iş Rektörümüz ve Sungurlular'ın desteği ile bu noktaya geldi. Artık yeni üniversitemizin yapımı daha da hızlanacak. İnşallah Sungurlu özlediği güzel bir eğitim alanına en yakın zamanda kavuşacaktır. Bu süreçte yer alan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Sungurlu Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, master planı tamamlanan Sungurlu MYO yerleşkesi hakkında toplantıda yaptığı değerlendirmede hayal ettiklerinin üzerinde bir eğitim alanına kavuşacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Rektörümüz Dr. Reha Metin Alkan başta olmak üzere bu işi sahiplenen ve destekçisi olan herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Bizim Meslek Yüksek Okulu olarak şuanda tek eksiğimiz fiziki yetersizliktir. Bu yetersizlikte bizim hayal ettiğimizin çok üzerinde bir yerleşke alanı ile giderişmiş olacak. Okulumuzda eğitim gören öğrenci sayımız ve bölümlerimiz yeni yerleşke ile çok ciddi sayılara ulaşacaktır. Sungurlu için büyük bir adım. Böylesine güzel bir eğitim alanının Sungurlu'ya çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bu projeye destek verenlerin emeğinin boşa çıkmayacağına inanıyor ve herkese hayırlı uğurlu olmasını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Rektör Alkan, Kaymakamlık'taki toplantısının ardından ilçede bir dizi ziyaretlerde bulundu.
SUNGURLU MYO KAMPUSÜ MASTER PLANI
5 Bin 443 metrekare Yönetim ve Öğretim Elemanları Binası'nın yeralacağı Sungurlu MYO Kampus master planında, 9 bin 255 metrekare 1. Etap Derslik Binası, 4 bin 212 metrekare 2. Etap Derslik Binası, 924 metrekare Kongre Kültür Merkezi, bin 395 metrekare Spor Salonu, 754 metrekare kantin ve Kreş yeralacak. Tamamlandığında kampus'te 26 adet 80 kişilik Derslik, 5 Adet 50 Kişilik Derslik, 2 Adet 128 kişilik Amfi, 3 Adet Bilim Laboratuarı ile Öğrenci yurtları hariç toplamda 22 Bin 936 metrekare Kapalı alan bulunacak.
(SŞ-BÖ)

20.02.2013 15:56:25 TSI

Editör: Wan Haber