Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Süleyman Şah konaklama tesislerinde ikamet eden Suriyeli mülteciler arasında, hafızlık yarışması yapıldı. Her ay düzenlenen hafızlık yarışmasında bu ay dereceye giren 36 kişiye, hafızlık belgesi verildi.
Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde ikamet eden Suriyeli mülteciler arasında düzenlenen Kur'an hafızlık yarışmasında dereceye giren 36 kişiye, hafızlık sertifikası, hediyeler ve bir miktar para verildi.
Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisi 7 nolu mahallesi mescit çadırında yapılan Kur'an hafızlık yarışmasına; Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, kamp müdürü Halil Tekyıldız, İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç, Şeyh Muhammed ve çok sayıda Suriyeli sığınmacı katıldı. Yapılan hafızlık yarışmasında, Akçakale Müftüsü Hüseyin Ortaç tarafından ilahi de okundu.
Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan yaptığı açıklamada, "Bu yapılan güzel çalışmada emeği geçen başta kamp yöneticilerine ve çalışanlara teşekkür ederim" dedi.
Kamp müdürü Halil Tekyıldız ise, "Çadır kentimizde, Kur'an-ı Kerim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüller verdik. Mahallemizin değerli sakinleri ile böylesi güzel programlar yaptık. Yoğun mesailerine rağmen zamanlarını ayıran ilçemizin Belediye Başkanı Sayın Abdulhakim Ayhan'a ve İlçe Müftümüz Hüseyin Ortaç beyefendiye de Urfa'da ikamet etmesine rağmen aramızda bulunmasından dolayı, şükranlarımı sunarım" diye konuştu.
(MD-SO-Y)

30.01.2013 12:16:48 TSI

Editör: Wan Haber