Malatya Valisi Vasip Şahin, "Bir şehrin şehir olabilmesi için medeni bir hayatın orada yaşanıyor olması lazım" dedi.
Malatya'da faaliyet gösteren vakıf ve derneklerin 2 aylık dönemlerle bir araya gelerek yaptıkları sohbet toplantısına Vali Vasip Şahin de katıldı. MÜSİAD şube binasında gerçekleşen toplantıya Vali Vasip Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Müftü Hacı Yusuf Gül, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin ile çok sayıda vakıf ve dernek yöneticisi katıldı.
Müftü Hacı Yusuf Gül, ilk toplantının 6 ay önce yapıldığını belirterek, "Sadece isimlerimiz değişik, yaptığımız hizmetler hep aynı. Hedefimiz aynı. Birbirimizin yapmış olduğu hizmetlere maddi ve manevi destek olalım, katkıda bulunalım düşüncesi ile hiç olmazsa 2 ayda bir araya gelelim diye düşündük" dedi.
İstişare, bir araya gelme ve diyalog kurma ile güzel neticelerin alındığını belirten Vali Vasip Şahin, "Bir şehrin şehir olabilmesi için medeni bir hayatın orada yaşanıyor olması lazım. İnsanların bir birinden haberli, bir birinin derdiyle dertli ve birbirinin sevinciyle neşeli olabilmesi lazım. Yoksa şehir çok katlı binaların, çok güzel cadde ve sokakların olduğu yer değil. Şehirde bir başkasını arayıp sorma, bir başkasının sıkıntısı varmı yok mu diye endişe duyma varsa o şehir huzur şehri haline geliyor. O şehir gerçekten medeni ve medene dediğimiz kavramın içini doldurmaya başlıyor. Malatya'da Allah'a şükür bunun derin kökleri var" dedi.
Toplantıda sohbet edilerek, görüş alışverişinde bulundu.
(BK-AŞ-Y)

13.01.2013 15:46:27 TSI

Editör: Wan Haber