Yozgat'ın Sorgun Belediyespor Tekvando takımı Tokat'ın Erbaa ilçesinde düzenlenen İller Arası Tekvando Birinciliği'nde toplam 13 madalya kazandı.
Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Yozgat, Ordu ve İzmir'den bir çok kulübün katılımıyla gerçekleştirilen yarışmalara 200 ü aşkın tekvandocu katıldı. Yıldız ve genç kategorilerinde çok çekişmeli geçen maçlarda sporcular Türkiye şampiyonası öncesi seviyelerini öğrenme fırsatı bulurlarken, ilk kez turnuvalara katılan sporcular ise müsabaka kuralları konusunda deneyim kazandı. Sorgun Belediyespor Tekvando Takımı, katıldığı tüm branşlarda madalya kazanma başarısı gösterirken 4 biricilik, 4 ikincilik ve 6 üçüncülük alıp toplamda 13 madalya ile takım halinde üçüncü oldu.
Sorgun Belediyespor Tekvando Takımı Antrenörü Ahmet Turan Dinçer, takımın gösterdiği performanstan memnun olduğunu, Türkiye Şampiyonası'na kadar daha da iyi duruma geleceklerini söyledi. Dinçer, hedeflerinin Türkiye Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmak olduğunu dile getirerek, "Belki de ilk kez ailesinde ayrılan, acemi sporcularımızın olduğu kafilemiz çok iyi bir kaynaşma örneği sergiledi. Müsabakalarda da çok iyi bir performans gösteren sporcularımız, gelecek için umut verdi. Bu sporcularımız tekvando sporunu yaparken, hem de Sorgun temsil etmenin gururunu Yaşıyor. Öz güvenleri gelişiyor. Görgü ve becerileri artıyor. Sporun bu yönü çocuk ve gençlerin kişilik gelişimi için çok önemli." dedi.
(ÖE-SK)

19.12.2012 16:54:22 TSI

Editör: Wan Haber