251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Soma ilçe proje kurulunda yer alan öğrenciler Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş ile birlikte Vali Daşöz'ü makamında ziyaret etti.
Somalı öğrenciler, Vali Daşöz'den 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Soma'ya anaokulu veya planetaryum yapılması talebinde bulundu. Ziyarete Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altınsoy, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kurulunda görevli olan Faruk Balta, Ufuk Aktaş, Eda Nur Şevik, Emine Babuş ve Ömer Faruk Çolak katıldı. Özel Birlik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Faruk Balta "İlçemizde 251 Bin Dev Öğrenci Projesi'ne her zaman destek veriyoruz. Geçen sene ilçemizde dev öğrenci projesi kapsamında Soma Sağlık Meslek Lisesi ile birlikte 'Sağlıklı Ol Zinde Yaşa' projesi başlatmıştık. Bu yıl ise ilçemizde eğitime katkıda bulunan basın kuruluşları ve mensuplarını seçeceğiz. Soma'ya anket sonucu anaokulu veya planetaryum yapılmasını istiyoruz. İlimiz ve ilçemize değişik eserler kazandırıyoruz. Somalı dev öğrenciler adına çok mutluyuz" dedi.
İlçe Proje Kurulu üyesi Faruk Balta konuşmasından sonra Vali Daşöz'e 251 Bin Dev Öğrenci Projesi'yle ilgili basında çıkan haber kupürlerini takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Daşöz de, "251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Manisa'ya 3 eser kazandırıldı. Öğrencilerimizin yüreklerinde sevgiyi ve saygıyı geliştirecek, genel kültürlerini artıracak, her anlamda onlar için yararlı olacağını düşündüğümüz kitaplar bastırılıyor. Bu kitaplarla çocuklar aynı zamanda kendilerinin karar verdikleri pek çok eser meydana getiriyor. Dev öğrencilerimize inanırsak, güvenirsek başaramayacakları hiçbir şey yoktur" şeklinde konuştu.
(ÖND-Y)

03.01.2013 17:22:43 TSI

Editör: Wan Haber