Soma Belediye Meclisi 2013 yılı ilk toplantısını Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem içi 4 gündem dışı 19 maddenin görüşülerek oylandığı toplantıda 2013 yılı yatırım planlamaları da görüşüldü. Toplantıda 2013 yılı denetim komisyonu üye seçimi de gizli oylama yöntemi ile seçildi.
Soma'ya yeni Otobüs Terminali kazandırılması ile ilgili olarak Belediye Meclis Üyelerine proje tanıtımının da yapıldığı toplantıda Başkan Ergene, "otogarımız yeni çevre yolunun hemen bitişiğine yapılacak. Giriş ve çıkışlar Yavuz Selim Caddesi'nden sağlanacak. Yeni otogar 32 bin metre kare kapalı alan içersine 15 bin metre kare kullanım alanlı 2 katlı olacak. Üst katında yazıhanelerin bulunacağı Otogar Projesinde ayrıca 12 peron olarak tasarlandı. Ayrıca otogar içersinde otobüslerin konumlanacağı alanlar olacak. Köylere ve beldelere gidecek minibüslerde buradan kalkacak.
Otogar, Pazar yeri ve İstasyon Mahallesi'nde demiryolu üzerinden yapılacak üst geçit projelerine hemen başlayacaklarını söyleyen Ergene, "Biz bu çalışmalara borçlanma yoluyla başlarsak, hem hizmet tamamlanmış olur hem de 2014 yılında borçlar Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği için rahatlamış oluruz. İnşallah bu projelerimizi bu sene içersinde başlayarak hizmete devam edeceğiz" dedi.

BİRİM MÜDÜRLÜKLERİNDE DEĞİŞİKLİK
Soma Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Maman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne; Başkan Yardımcısı Mustafa Ayan, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne; Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Altın'ın ise Belediye Başkan Yardımcılığına atanması meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.
Soma Belediyesi'nde hizmet veren toplam 16 sözleşmeli personele yeni yılla birlikte zam yapıldı. Karara göre sözleşmeli avukat, mühendis ve şehir plancısı maaşları net 2 bin 500 TL olarak kabul edilirken, sözleşmeli tekniker ve hemşire maaşları ise net bin 900 TL oldu.
Soma Belediyesi, İstasyon'daki üst geçit, şehirler arası otobüs terminali ve katı atık ve çöp toplama işi hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet 13 1,5'luk (4x2) 6 lastikli hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama kamyonunun İller Bankası'ndan borçlanma yoluyla alınması meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

MUHALEFETTEN GAYRİMENKUL SATIŞLARINA TEPKİ
Soma Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısında DSP'li meclis üyeleri, taşınmaz gayrimenkullerin satılmasına tepki gösterdi. DSP'li Şule Doğan, bu alanların satılması yerine Soma Belediyesi tarafından sosyal konutlar, sığınma evleri ve benzeri çalışmalar yapılabileceğini önererek, satışlara tepki gösterdi.
Başkan Hasan Ergene ise, belediyenin paraya ihtiyacı olduğunu, ayrıca kat karşılığı satış yapılacağını ifade etti. Ergene, kat karşılığı olarak alınacak konutların satılarak belediye kasasına para girmesinin sağlanacağını, bu paranın da hizmetlerde kullanılacağını söyledi.
DSP'li meclis üyeleri, taşınmaz arsa satışlarına ret oyu kullanarak karşı olduklarını gösterdi.

SU FATURALARINDAKİ İNDİRİM BU AYDAN GEÇERLİ
Belediye Başkanı Hasan Ergene, su faturalarında uygulanacak indirimli tarifenin bu aydan geçerli olduğunu belirtti. İndirimlerin meskenlere yansıtılacağını söyleyen Başkan Ergene, "Mesken su abonelerine ait su ücretlerinin metreküp bedeli 2,20 TL iken, 5 tona kadar (5 ton dahil) 1,50 TL'ye indirilmiştir. Bu tutar, mesken abonelerin faturalarına Atıksu bertaraf ücreti ve KDV ile birlikte her faturada aylık 4,88 TL indirim olarak yansıyacak" dedi.
(YS-ERGY)

04.01.2013 11:54:22 TSI

Editör: Wan Haber