Çanakkale Belediye Meclisi, isimleri değiştirilmesi düşünülen sokakların yeni adının önce vatandaşa danışılmasına karar verdi.
Çanakkale Belediyesi Meclisi'nin şubat ayı 2. oturumu yapıldı. Sokak isimleri değişikliği meclis üyelerine soruldu. Eski Hükümet Konağı isminin Cafer Türker Sokağı olması konusu meclis gündemine sunuldu. Meclis üyelerinden bir kısmı o sokakta yaşayanların adres değişikliği sıkıntısı yaşayacağı için talebi kabul etmedi. CHP'li üye Muzaffer Özgen, "Cafer Türker Kızılay ile özleşmiş biriydi. Eski Hükümet Konağı ismi pek iyi bilinen bir isim değildi. Ben isim konusunda bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum" dedi.
CHP'li Mehmet Emin Şevik ise, "Cafer Türker 41 yıl Kahveciler ve Lokantacılar Derneği, 37 yıl Kızılay Derneği başkanlığı yapmıştır. Bu sokağa bence onun ismi verilmelidir" diye konuştu.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, "Biz çok sokak ismi ile oynamadık. Katılımcı demokrasi gereği, sokak adını değiştiriyoruz. Ama sokakta yaşayanlar adına karar veriyoruz. Zabıta ekipleri sokaklarda isim değişikliği için orada oturan mal sahiplerine taleplerimizi bildirilmelidir. Artık sokak isminin değişmesi için mal sahiplerinin evet ya da hayır demesi gerekiyor. Buna göre karar verilmelidir" dedi.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
(GD-MŞ)

15.02.2013 13:03:02 TSI

Editör: Wan Haber