Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 22 STK, başörtü yasağının her alanda kaldırılması için bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasını İkra-Der adına Esma Akbulut Karahanlı yaptı. Karahanlı, "Milli Eğitim Bakanlığı 27 Kasım tarihinde okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmenlik başlığıyla okul içerisinde öğrencilerin kılık kıyafet durumlarını düzenleme yoluna gitmiştir. Yeni düzenlemeyle sözde hak ve özgürlükler alanında bir açılım yapmayı hedefleyen ve öğrencilerin tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacağını iddia eden bakanlık aynı yönetmenlikte geçen okul içinde baş açık ifadesi her yönüyle köhnemiş ve gayri bir insani şekilde sürdürülen başörtüsü yasağında etmesi doğrultusunda iradesini belli etmiştir.
Söz konusu yönetmenlikte imam hatip okullarında başörtüsü takmanın serbest hale getirildi vurgusu da içi boş bir söylemdir. Zira 28 Şubat sürecinde bile imam hatip okullarına öğrenciler başörtüleri ile gitmişlerdir ve günümüzde imam hatip okullarında bu yasak fiilen kalkmıştır.
Unutulmamalıdır başörtüsü Allah'ın açık emridir. Müslümanlar için vazgeçilmezdir. Bu nedenle öğrenci, öğretmen, doktor, avukat, polis ayrımı yapılmadan başörtüsü üzerindeki tüm yasaklar derhal kaldırılmalı tüm özel ve kamusal alanlarda başörtüsü serbest hale getirilmelidir" dedi.
(BY-AŞ-Y)

09.12.2012 17:03:32 TSI

Editör: Wan Haber