Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nün 'Yarınlarımız projesi' kapsamında düzenlediği okullar arasında şampiyonlar liginde liseler ve ortaokullar arasında birinci olan takımları oluşturan öğrenciler Mardin gezisi ile ödüllendirildi.
Şırnak Emniyet Müdürlüğü öğrencilere spor sevgisini aşılamak için 'Yarınlarımız projesi' hayata geçirdi. Proje kapsamında öğrenciler için halı sahada futbol turnuvası düzenlendi. Proje kapsamında öğrencilerin ufkunun açılması amacıyla İstanbul'da 4 günlük bir gezisinin ardından 30 öğrenci için Mardin gezisi düzenlendi. Mardin'in tarihi ve turistlik alanlarını gezen öğrenciler polis evinde düzenlenen kahvaltıda Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara ile bir araya geldi. Öğrencileri ağırlamaktan mutlu olduğunu belirten Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, "Biz bin yıldan beridir burada bir havuzda buluşan sular gibi, bir ormanda bir araya gelen ağaçlar gibi, bir halıda iç içe karışmış desenler gibi, bir bahçedeki güller ve çiçekler gibi, içiçe karışmış, artık ayrılması mümkün olmayan biriz, beraberiz ve bütünüz. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmaması gerekir. Ben de Şırnak Uludere Hilal kasabasındanın. Uludere ilçesinde gidenleriniz mutlaka vardır. Yani ben sizin hemşehriniz olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Herkes gibi memleketimi seviyorum. Fakat biz sadece hemşehri değiliz. Aslında buradaki herkes hemşehri. Çünkü biz biliyoruz ki Hazreti Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nın üstünde durmuştur. Bu bölgede yaşayan insanların tamamı, atalarımız Hazreti Nuh'un gemisinden inmişlerdir. Gemiden indikten sonra kurulan ilk şehir Şırnak'tır. Şırnak'ta şehri Nuh'tan gelmektedir. Yani aslında biz hepimiz hemşehriyiz. Yani hepimizin baba evi Şırnak'tır. Dolayısıyla biz, siz değil, bu bölgede yaşayan bütün insanlar aslında hepsi köken olarak Şırnaklıdırlar. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Yani size kapılar açıktır. Yeter ki kendinizi yetiştirin. Ben bir hemşehriniz olarak emniyet müdürlüğüne kadar geldim. Sizler inşallah müsteşarlığa, bakanlığa, başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına kadar gidersiniz. Bundan Allah'ın izniyle en ufak bir endişeniz olmasın. Yeter ki çalışın kendinizi geliştirin. İkincisi çalışan hemşehrilerimiz, arkadaşlar bugün Türkiye'nin ilk yüz tane iş adamı listesini açın bakın. Bu listenin en azından yüzde yedisi doğudan ve güneydoğudan iş adamlarımız vardır bu listede. Yani çalışan insan içinde bir engel söz konusu değil. Üçüncüsü arkadaşlar bugün yeterli oyu almanız durumunda, artık seçimle oluyor her şey" dedi.
Öğrenciler ise bu güzel geziden duydukları memnuniyetleri dile getirdi. Öğrenciler Mardin gezisinin ardından döndükleri Şırnak(ta Emniyet Müdürü Avni Usta ve Müdür Yardımcı Zeki Arslan'ı ziyaret ederik çeşitli hediyeler verdi.
(CK-AKK-Y)

21.02.2013 11:43:39 TSI

Editör: Wan Haber