Sincan Kaymakamlığı tarafından Devlet Övünç Madalyası'nın şehit ailelerine ve bir gaziye takdim edildiği törende duygusal anlar yaşandı.
Sincan'da şehit yakınları ve bir gazimize devlet övünç madalyası verildi. Sincan Kaymakamlığı toplantı Salonunda düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası" törenine Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Sincan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Gökçe, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Kanguman ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende görev başındayken trafik kazalarından hayatlarını kaybederek şehit olan Hilmi Özdemir, Dinçer Akkaya, Saldıray Altuntaş'ın yakınlarına ve görev başındayken gözünü kaybeden Gazi Nurdağ Erol'a devlet övünç madalyası ve berat verildi.
Şehit Hilmi Özdemir'in madalyası ve beratını Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş takarken, Şehit Dinçer Akkaya'nın madalya ve beratını Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna takdim etti. Başkan Tuna, Şehit Dinçer Akkaya'nın madalyasını oğluna takılırken duygusal anlar yaşandı.
Şehit Saldıray Altuntaş'ın madalya ve beratını ise Sincan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Gökçe ailesi ve çocuklarına takdim etti. 1992 yılında Altındağ Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken nezarethane de bir suçlunun demirle saldırması sonucu gözünü kaybederek gazi olan Nurdağ Erol'a madalya ve beratını İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Özkan ve İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Kanguman takdim etti.
(BK-ÖZ-Y)

20.02.2013 12:25:49 TSI

Editör: Wan Haber