Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan-Etimesgut Avukatlar Derneği üyeleri ve Ankara Barosu Sincan temsilcileri ile bir araya geldi. Hukukçulara kısa, orta ve uzun vadedeki projeleri anlatan Başkan Tuna, hukukçuların istek ve önerilerini dinledi.
Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, hukukçular ile Sincan Kültür Evi'nde düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda Başkan Tuna, Sincan için yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlattı. Sincan için yapılan projeleri oldukça yerinde bulan avukatlar, Başkan Tuna'ya hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.
Hizmetler hakkında önemli bilgiler veren Başkan Tuna, parklara konulan kameralara vurgu yaptı. Parklara konulan kameralar sayesinde ebeveynlerin içlerinin rahatladığını söyleyen Tuna, kameraların Belediye'de kurulan bir birim tarafından da izlendiğini ve bir olumsuzluk halinde Emniyet güçleriyle irtibata geçildiğini ifade etti. Tuna, "Parklarımızı kameralarla denetim altına aldık. Bu hizmeti bütün parklarımızda adım adım yaygınlaştıracağız. Ayrıca parklardaki bu görüntüler internet üzerinden de bilgisayardan takip edilebiliyor. Aileler çocuklarının parkta ne yaptığını kimlerle görüştüğünü izleyebiliyor. Aynı zamanda parklarda ve meydanlarda internet hizmeti sunuyoruz. Bir şifre ile vatandaşımız internete bağlanabiliyor" dedi.

GELECEĞE YATIRIM
Yöneticilerin şehrin sadece kısa vadeli değil orta ve uzun vadeli yatırımları da hayata geçirmesi gerektiğini belirten Tuna, "Şehrin geleceğini orta ve uzun vadede doğabilecek problemleri ihtiyaçları şimdiden görüp çözüm üretmenin yöneticilerin esas görevi olduğunu düşünüyorum. Bugünlük rutin işlerle gün geçirip de orta ve uzun vadede oluşabilecek sorunlara şimdiden çözüm üretilmezse şehir kilitlenir. Biz kısa, orta ve uzun vadeli projelerimizde planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

SİNCAN'A YAKIŞIR ŞEHİR GİRİŞİ
Ankara Çayı'nın ıslahı çalışmalarının ardından Çayın rekreasyon çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Tuna, "Şehrimizin Etimesgut girişinde Ayaş Yolu'nun sol tarafında çirkin bir görüntü var. Sağ tarafında ise yeşil alanlarla donatılmış Harikalar Diyarı mevcut. Sol taraftaki kötü ve bakımsız alanında ıslah edilmesi gerekiyor. Daha önce burası hemen Ankara Çayı'nın yakınında olduğu için Çayın eski halinden dolayı buradaki kötü durum o kadar dikkat çekmiyordu. Şimdi Çay güzel bir görünüme kavuşunca buranında ıslah edilmesi zorunlu hale geldi. Bizde şimdi Ankara Çayı ve Ayaş Yolu arasında kalan bu alanın imar çalışmalarını yapıyoruz. Çalışmalar tamamlandığı zaman şehrimizin girişi Sincan'ımıza yakışır bir hal alacak" dedi.

BAĞLANTI YOLU
Eskişehir Devlet Yolu, Ayaş Devlet Yolu ve İstanbul Çevre Yolu'nu birbirine bağlayacak olan 40 km'lik bağlantı yolu ile hem Sincan hem de Ankara ulaşımda rahat bir nefes alacağını söyleyen Başkan Tuna, yol üzerinde yedi köprülü kavşak, 700 metrelik bir viyadük, beş üst geçit ve üç demiryolu alt geçit köprüsü yapılacağını dile getirdi. Projeyle ilgili önemli bilgiler veren Tuna, "40 kilometrelik yolun projeleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılıyor. Şu anda imar çalışmaları devam ediyor. Kurumlar arası işbirliği ile ciddi bir yol aldık. Bu proje sadece Sincan'ımız için değil Ankara içinde çok önemli bir proje olacak. Bu çalışmada bize destek olan kurumlara özellikle de Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

YEPYENİ BİR ÇEHRE
Kentsel Yenileme Projesi'nin de hızla devam ettiğini belirten Başkan Tuna, "Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahallerimizde sıkıntılı olan alanlarımızda Kentsel Yenileme çalışmalarımız sağ olsun Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın destekleriyle hızla başlattık. TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz çalışmaları hızla tamamlayarak şehrimizin görüntüsü daha bir güzel olacak" dedi.

HUKUKÇULARDAN TEŞEKKÜR
İstişare toplantısında Etimesgut Avukatlar Derneği Başkanı Fatih Yıldız da Başkan Tuna'ya böyle bir toplantı düzenlediği için teşekkür etti. Yıldız, "Biz avukatları da unutmayarak bu güzel mekanda ağırlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sincan'a yapılan bu hizmetler için Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Toplantı sonrasında sorulara tek tek yanıt veren Başkan Tuna'ya hukukçular çalışmaları için teşekkür etti.
(SU-ÖZ-Y)

04.01.2013 15:50:50 TSI

Editör: Wan Haber