Siirt Valisi Ahmet Aydın, AB hibe programlarından daha fazla yararlanmak için kurum ve STK'lardan daha fazla proje yapmalarını istedi.
Siirt'te uygulanan hibe projeleri valilikte yapılan toplantıda ele alındı. Toplantıya başkanlık eden Vali Ahmet Aydın, kamu kurum ve kuruluşları ile kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından, ilin sosyo-ekonomik yapısına uygun uygulanabilir projeler hazırlamalarını istedi. Projelerde mesleki eğitimlere de ağırlık verilmesini isteyen Vali Aydın, "Bugün için gerek ilimizde ve gerekse ülke genelinde en fazla ara elemana ihtiyaç vardır. Birçok sektörde yetişmiş eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bunun önüne geçmek için mutlaka mesleki eğitimlere ağırlık vermek gerekiyor. Dolayısıyla ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarımızdan yıl sonuna kadar en az birer proje hazırlamalarını istiyorum. İlimizin birçok ihtiyacını hibe desteklerinden giderebiliriz. Mutlaka bu programlardan yararlanmak gerekiyor. Valilik olarak proje hazırlayacak kurumlara teknik destek sağlayacağız" dedi.
Toplantıda daha sonra Siirt Valiliği Proje Uzmanları Erol Avcı, Burçin Kuzu ve Özlem Furat, sunu eşliğinde projeler konusunda bilgilendirme yaptılar. Ardından Doç. Dr. Serhat Çakır, devam eden Siirt Yenilik Platformu Projesi hakkında bilgi vererek, proje kapsamında önümüzdeki dönemde iki çalıştayın yapılacağını söyledi.
Toplantıya Vali Ahmet Aydın, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcıları Mustafa Pala ve Gürbüz Saltaş, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
(RÇ-MET-Y)

06.12.2012 17:36:25 TSI

Editör: Wan Haber