SİİRT - Siirt'in 2040 yılına kadar su sorununa çözüm getirecek olan Siirt İçme Suyu 4. Kısım İsale Hattı'ndaki çalışmalarda sona gelindi.

Bitlis-Hizan sınırları içerisinde bulunan Kezer Çayı üzerindeki regülâtörden arıtma tesisine kadar olan 55 kilometrelik hattın, Bitlis-Hizan tarafından ilk 19 kilometrelik bölümün çelik boru döşeme işleminin bitmesiyle; Siirt, Kurtalan, Aydınlar Kayabağlar, Atabağı ve Gökçebağ'ın 2040 yılına kadar su sorunu çözülmüş olacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Siirt AK Parti Milletvekili, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran, Aralık ayının ilk yarısında içme suyu hattına su verileceğini kaydetti. Demirkıran, uzunca bir süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden su problemini çözüme kavuşturmaktan dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Demirkıran, Devlet Su İşleri yetkililerinin yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürerek, il genelinde toplamda 128 kilometre olan su hattında problem çıkaran ilk 19 kilometrelik bölümdeki CTP tipi boruların, bin milimetre çapındaki çelik borularla değiştirilmesi işlemini bitirdiğini belirtti. Demirkıran, çelik boruların montajından sonra kalan işlemler tamamlanarak hattın test edileceğini, test işlemlerinin ardından Aralık ayının ilk yarısından itibaren hata suyun verileceğini söyledi.

Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Demirkıran, 2040 yılına kadar su problemini çözecek olan su hattının hayırlı olmasını diledi.


CİHAN

Editör: Wan Haber