Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet Doğan, amaçlarının vatandaşa en kaliteli hizmeti, en iyi ve seri bir şekilde sunmak olduğunu söyledi.
Vatandaşın kendi memleketinde tedavisini sağlamayı hedef edindiklerini belirten Muhammet Doğan, bu yolda da büyük adımlar attıklarını kaydetti. Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinin kapasitesinin yüzde 50 oranında arttırıldığını ifade eden Doğan, yapılacak takviyelerle bu ünitenin üçüncü sınıf yoğun bakım ünitesi standardına yükseltileceğini belirtti. İl merkezinde 110 uzman doktorun görev yaptığını açıklayan Doğan, "Artık ilimizde birçok büyük merkezde bulunmayan, endokrinoloji, nefroloji, gastro enteroloji gibi branşlarda bile doktorlar görev yapıyor. Bir iki branş dışında bütün branşlarda yeteri kadar uzman doktorumuz var. İl merkezinde 110 uzman doktor görev yapıyorki bu küçümsenecek bir rakam değildir. Artık ilçe devlet hastanelerinde de uzman doktor görevlendiriyoruz. Doktor sayımıza paralel olarak günlük poliklinik ve yatan hasta sayımızda büyük bir artış var. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi kapasitesinin çok üstünde bir doluluk oranına sahip. Siirt Devlet Hastanesi'nin ise yatak doluluk oranı yüzde 40-50'lerden yüzde 90'lara ulaştı. Amacımız vatandaşımızın kendi memleketinde tedavi edilmesini sağlamaktır. Özel bazı hastalıklar dışında vatandaşımızı il dışına sevk etmeden tedavisini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bü yönde önemli adımlar attığımızı düşünüyorum. Bu nedenle doktor sayımızla birlikte tıbbi araç ve gereç bakımından da hızla eksikliklerimizi gideriyoruz. Daha iyi hizmeti, daha kaliteli hizmeti, daha seri bir şekilde nasıl verebiliriz anlayışının içerisindeyiz" dedi.
Siirt Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinin yeterli olmaması nedeniyle hastaların bazen Batman ve Diyarbakır illerine sevk edildiğini aktaran Doğan, bu ünitenin kapasitesini arttıracaklarını belirtti. Arttırma çalışmalarının son aşamaya geldiğini açıklayan Doğan, "Bu ünitemizde yatak sayısı 10 idi, bu sayıyı 15'e yükseltiyoruz. Ayrıca, bu ünitemizi yoğun bakım ünitelerinde son aşama olan üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi standardına yükseltiyoruz" şeklinde konuştu.
(RÇ-AKK-Y)

02.02.2013 15:20:22 TSI

Editör: Wan Haber