Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, AKP Hükümeti'nin komşularla 'sıfır sorun' politikasının 'sırf sorun' haline geldiğini belirterek, "Şimdi de sırada Suriye var" diye konuştu.
İriş, partisinin Edirne İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya; Edirne İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran, İl Tanıtma Başkanı Selim Kaya ve bazı partililer katıldı. Saadet Partisi olarak ülke ve dünya gündemini; ekonomi, terör, dış politika ve sosyal yapı olarak değerlendiren İriş, AKP Hükümeti'nin 'borca dayalı faizli ekonomik sistem' modeli uygulandığını söyledi.
'ÖZELLEŞTİRMELERLE TORUNLARIMIZIN GELECEĞİ YENDİ'
Hükümetin 10 yıllık dönemine bakıldığında zenginin daha zengin, fakirin ise daha fakir olduğunu belirten İriş, "2013 bütçesinde yatırımlara 33 milyar, faize ise 53 milyar ayrıldı. 10 yılda devlet hazinesinden 500 milyarı aşkın faiz ödendi. Buna rağmen ülkemizin borçları 220 milyar dolardan 600 milyar dolar seviyesine yaklaştı. Sadece devlet değil, kişiler ve şirketler de gırtlağa kadar borçlu halde. 30 yılda 50 milyarlık özelleştirme yapıldı. Bunun 40 milyar dolarlık kısmı 10 yıllık AKP döneminde yapıldı. Yüzlerce tesis ve stratejik kurum satıldı. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği yendi" dedi.
"TÜRKİYE'NİN BÖLÜNME İŞİ PKK'YA İHALE EDİLDİ"
Türkiye gündeminin en önemli sorunlarından birinin de terör olduğuna vurgu yapan Mustafa İriş, "Terörün en büyük destekçisi ve organizatörünün Siyonizm" dedi. Siyonizm'in hedefinin dünya hâkimiyetini sağlamak ve Büyük İsrail Devleti'ni kurmak olduğunu kaydeden İriş, "Irak, İran, Suriye, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır ve Türkiye parçalanmak isteniyor. ABD için Türkiye, jeopolitik konumu itibariyle önemlidir ve Büyük İsrail'in kurulması için bölünmesi için gereken bir ülkedir. Türkiye'nin bölünme işi de PKK'ya ihale edilmiştir. PKK, bölge halkı için değil Siyonizm için çalışmaktadır" dedi.
SAADET PARTİSİ 6 OCAK'TA GAZİANTEP'TE PATRİOT'LARA KARŞI MİTİNG YAPACAK
Türkiye'nin komşu ve bölge ülkeleri ile iyi ilişkiler geliştiremediğinin de altını çizen İriş, "Sıfır sorun hedefi, 'sırf sorun' haline geldi. Şimdi sırada Suriye var. Başbakan'ın 'Bu ülke NATO ülkesidir' deyip patriotların topraklarımıza yerleştirilmesi yanlıştır. Ülkemiz NATO toprağı değil, şehit kanlarıyla sulanmıştır. Biz, topraklarımıza patriotların yerleştirilmesini protesto etmek için 6 Ocak Pazar günü Gaziantep'te büyük bir miting yapacağız" diye konuştu.
2003'te 500 milyon litre olan alkol tüketiminin 7 yıl içinde 1 milyar 902 milyon litreye ulaştığını ifade eden Mustafa İriş, "Aile temeli korunup güçlendirilmeli" dedi. 2012 yılında 100 bin çiftin boşandığına da dikkat çeken İriş, devlet eliyle kumar oynatıldığını söyleyerek sözlerini, "Devlet her türlü kumar işinden elini çekmelidir" diyerek tamamladı.
(ORA)

03.01.2013 12:16:35 TSI

Editör: Wan Haber