MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Adnan Kesici, merhum Seyyid Ahmet Arvasi'nin örnek alınması gereken değerli bir şahsiyet olduğunu belirtti.
MHP İlçe Başkanı Kesici, eğitimci, yazar, şair ve siyasetçi Ahmet Arvasi'nin ölümünün 24. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "O, Peygamber efendimizin soyundan gelen ve eşi bulunmayan örnek bir insandı" dedi.
Ülkücü hareketin fikir babası olarak tanınan Arvasi'nin fikir ve düşüncelerinin yaşatılması gerektiğini ifade eden Kesici, Arvasi'nin önemi henüz anlaşılmamış önemli bir ilim adamı olduğunu kaydetti.

ARVASİ KİMDİR?
Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde 1932 yılında doğan Arvasi, 1952 yılında Erzurum Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Bir süre ilkokul öğretmenliği yapan Arvasi, 1958'de Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümünü bitirdi. Sırayla Balıkesir, Bursa ve İstanbul'daki eğitim enstitülerinde hocalık yapan Arvasi, 1979'da emekli oldu.
Aynı yıl MHP Genel İdare Kuruluna seçilerek, bu partideki görevine 12 Eylül 1980 müdahalesine kadar devam eden Arvasi, MHP'den İstanbul Senatör adayı da oldu. Arvasi, 12 Eylül'den sonra MHP ve ülkücü kuruluşlar davasından yargılandı. Mamak Cezaevi'nde bir süre yatan Arvasi, tahliye olduktan sonra gazete ve dergilerde yazılar yazdı. 31 Aralık 1988 tarihinde 56 yaşındayken İstanbul Erenköy'deki evinde vefat etti.
(SD-ERG-Y)

08.01.2013 13:32:59 TSI

Editör: Wan Haber