Hayırsever Dr.Sami Tutum tarafından babası Hidayet Tutum adına Erciyes Üniversitesi Seyrani kampüsüne yaptırılarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açılan M. Hidayet Tutum Kongre ve Kültür Merkezi, Seyrani kampüsündeki öğrenciler ve akademik personel için bilgi üssü olma yolunda hızla ilerliyor.
Hayırsever Sami Tutum'un adının da yaşatılması için adının verildiği kütüphanede; kütüphane güvenlik sistemi, bilgisayarlar ve diğer donanımlar ile Kayseri MYO Mobilya Bölümü tarafından yapılan iç tefrişatın yaklaşık maliyeti 200 bin lirayı buldu.
Sami Tutum Kütüphanesinde bilgisayar donanımı, internet cafe, kütüphane, toplu çalışma bölümleri bulunduğunu bildiren MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şükrü Su; kütüphaneye personel atamasının yapıldığını ve MYO bünyesindeki 4 personelin daha geçici olarak görevlendirildiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Su, 4 bin kitap, internet cafe'de 10 bilgisayar ve kampus öğrencilerinin dünyaya açılan penceresi olan bilgi üssünde ise bilgi taramalı 8 bilgisayar ile kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacağını belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Su, M.Hidayet Tutum Kongre merkezinin 250 kişilik konferans salonu, fuaye alanı, 10 kişilik misafirhanesi, 300 kişilik yemekhanesi, idari büroları ile Erciyes Üniversitesi içerisinde örnek bir kongre merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.
(AÖ-Y)

14.01.2013 11:57:52 TSI

Editör: Wan Haber