Konak Belediyesi'nin 'Sevgi Evi' olarak anılan semt merkezlerinde hazırlanan projeler çocukların yüzünü güldürüyor
Konak Belediyesi Ballıkuyu Semt Merkezi, açıldığı günden bu yana bölgenin geleceğine yatırım yaptı. Çevre okullarla birlikte yürütülen projelerde yüzlerce çocuk müzikten tiyatroya, danstan sinemaya sanatla tanıştı. Mehmetçik, İbn-i Sina, Vali Kazım, Yeşildere ve Şehit Fethi Bey İlköğretim okullarında eğitim gören çocuklar, Konak Belediyesi Ballıkuyu Semt Merkezi'nin hizmete başlanmasından sonra hem derslerinde hem de sosyal yaşamda gözle görülür bir gelişim kaydetti. Mehmetçik İlköğretim Okulu 6 ve 7'inci sınıf öğrencileri, sadece birkaç haftadır çalıştıkları 'Bir Yıldız Kahramanı da Sen Ol' adlı oyun ile hayal dünyalarında yeni bir ufuk açtı. Sigaranın zararlarını anlatan oyundaki rollerini başarıyla uygulayan çocuklar, ilk temsillerini iple çekmeye başladı.
Ballıkuyu semtinde yaşayan çocukların oluşturduğu Ballıkuyu Çocuk Korosu da kısa zamanda başarılı işler yapılabileceğinin bir örneği oldu. Ballıkuyu Sevgi Evi'nde katıldıkları etütleri müzik eşliğinde sürdüren çocuklar, kendi korolarını kurdu. Çocuk şarkılarından türkülere, popüler müzikten Barış Manço şarkılarına birçok eseri seslendiren Ballıkuyu Çocuk Korosu ilk konserlerini ise yılbaşı kutlamalarında verdi.
İLK DANSLARIYLA GÖZ DOLDURDULAR
Konak Belediyesi Ballıkuyu Semt Merkezi'nin okullarla birlikte uyguladığı bir diğer proje de anaokulu çocuklarını dansla tanıştırdığı. İlk kez dans eden minikler Grace müzikalini kendilerine göre yorumladı. Ortaya çıkan sevimli görüntüler yüzleri gülümsetti.
Kentin her noktasına hizmet
Kentin her noktasında çocukların eşit şartlarda eğitim görmesi, aynı sosyal koşullara sahip olabilmesini istediklerini dile getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ballıkuyu'da mucizeler yaratan çocukları kutladı. Kentin en güzel yerlerinden olmasına rağmen bazı bölgelerin geçmişte daha az hizmet aldığını söyleyen Başkan Tartan şöyle konuştu: "Yaşadığımız yerlere çağdaşlık ve mutluluk getirmek gerekiyor. Çünkü ancak çağdaş ve mutlu toplumlar ilerleyebilir. Mutluluğun en güzel yansıması da çocuklarımızın bugün bize gösterdiği gülücükleridir."
(BK-

14.01.2013 09:46:26 TSI

Editör: Wan Haber