Kerkük Üniversitesi heyeti, Selçuk Üniversitesini ziyaret etti.
Irak Kerkük Üniversitesi heyeti, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i makamında ziyaret ederek işbirliği çağrısında bulundu. Kerkük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahram Hurşit ve beraberindekiler katıldığı işbirliği görüşmesinde iki üniversite arasında gerçekleşecek öğrenci değişimi, yüksek lisans ve doktora öğrencisi eğitim programları gibi pek çok konuda görüş alışverişinde bulunuldu.
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Musa Özcan ve Prof. Dr. Tahir Akgemci, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Altınışık'ın da katıldığı toplantıda iki üniversite arasında yapılabilecek ortak projeler konuşuldu.
Selçuk Üniversitesi hakkında Kerkük Üniversitesi yetkililerine bilgi veren Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Bu tür ziyaretlerin üniversiteler arasındaki işbirliğini güçlendireceğine inanıyorum. Kerkük Üniversitesi ile böylesine güzel bir birliktelikten memnuniyet duyarız. Üniversite yönetimi olarak uluslararası ilişkilere ayrı bir önem veriyoruz. Amaçlarımız arasında bulunan dünya'nın en büyük ilk 500 üniversitesi arasına girme hedeflerimiz açısından da önemli işbirlikleri yapıyoruz. Kerkük Üniversitesi ile yapılacak işbirliğine bizler her zaman hazırız" dedi.
Selçuk Üniversitesi ile yapılacak işbirliğinin kendileri için gurur verici olacağını belirten Kerkük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahram Hurşit, "Üniversitemiz 2003 yılında kurulan ve 9 fakültesi olan bir eğitim-öğretim kurumudur. Irak'ın siyasi durumu nedeniyle gelişimimizi çok geç tamamladık. Üniversitemizde de çok çeşitli bir öğrenci mozaiği var. Toplam öğrenci sayımız 10 bine yakın. Selçuk Üniversitesi gibi büyük bir üniversite ile işbirliği projeleri imzalamak bizim için gurur vericidir. Bizim öğrencilerimizin büyük çoğunluğu Türkiye'de yükseköğretimini sürdürüyor. Çünkü Türkiye'de eğitimini sürdüren öğrencilerimiz kültürel ortaklıktan dolayı da hiçbir problem yaşamadan Irak'a dönüyorlar. Türkiye'ye gelen öğrencilerimiz hakikaten kendilerini geliştirerek ülkemize döndüğünde önemli hizmetler veriyorlar" diye konuştu.
Toplantı'nın ardından rektörler karşılıklı hediye verdi.
(İP-

19.12.2012 16:58:49 TSI

Editör: Wan Haber