Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" çerçevesinde hastane sağlık çalışanlarına anne sütünün önemi anlatıldı.
SÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim toplantısına Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Fındık, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Asuman Orhan Varoğlu, Hastane Müdürü Kudret Sabancı ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Asuman Orhan Varoğlu, anne sütünün önemine dikkat çektiği konuşmasında, hastaları ve çalışanları bilgilendirmek adına bu alanda pek çok projeyi hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti. Doç. Dr. Varoğlu, "Hastanemiz bünyesinde emzirme odaları oluşturduk. Anne sütünün önemini anlatan ve anneleri bu konuda bilinçlendiren broşürlerimizi hazırladık. Bebek dostu unvanına sahip olabilmek için bu alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizi anne sütü konusunda bilgilendirecek olan konuklarımıza da teşekkür ederiz" dedi.
Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Şule İzgi ise, "Sağlık Uygulamaları ve Başarılı Emzirmede 10 Adım, konusunda bilgiler vererek, "Anne sütünün besin içeriği mükemmeldir. Enfeksiyonlardan korur. Hazmı kolaydır, alerjen değildir. Anne bebek ilişkisini güçlendirir. Annenin sağlığını korur. Anne sütü bebek zekasını artırır. Türkiye'de kadınlarımızın yüzde 95'i bebeklerini emzirmeye başlıyor. Ancak bunu nitelikli olarak sürdüremiyor. Annelerimizin nitelikli emzirmeyi sürdürmesi için herkese görevler düşmektedir" diye konuştu.
Eğitmen Hemşire Selma Çenk de, bebek dostu hastanelerin sayısının artması için hastanelerde idari yönetime önemli görevler düştüğünü belirterek, bebek dostu hastane unvanına sahip olabilmek için hastanelerin de yerine getirmesi gereken bazı kuralların olduğunu ifade etti. Bu alanda İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak hastane çalışanlarını bilgilendirdiklerini dile getiren Çenk, "Sağlıklı nesiller emzirilen bebeklerden oluşacaktır. Toplumumuz bu konuda ne kadar bilinçlenirse, sağlıklı bireylerimizin sayısı da bu oranda artacaktır" dedi.
(SA-AH-Y)

21.01.2013 15:44:12 TSI

Editör: Wan Haber