Kayseri'de, şekerleme kutusunda uyuşturucu nakli yapan üç sanığa 8'er yıl hapis cezası verildi.
Kayseri Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar D.Ç., U.T. ve İ.B, 'uyuşturucu ticareti yapmak ve uyuşturucu nakletmek' suçundan yargılandı. Tutuklu sanıklardan D.Ç, mahkemeye verdiği ifadesinde, "Bir iş yapalım dedik, elimize gözümüze bulaştırdık. Bu zamana kadar kimseyle uyuşturucu ticareti yapmadım. Adaletinize sığınıyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucunda sanıklar D.Ç., U.T. ve İ.B.'ye 'uyuşturucu ticareti yapma ve uyuşturucu nakletmek' suçundan 8'er yıl hapis ve 16'şar bin lira adli para cezası verdi.

OLAY
Olay, Mimar Sinan organize kavşağında meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Büro Amirliği'ne bağlı ekipler uygulama yaptıkları esnada D.Ç., U.T. ve İ.B.'nin bulunduğu araç dikkatini çekti. Araçta ve aracın etrafında arama yapan ekipler, aracın çevresinde şekerleme kutusunda saklanmış 1 kilo 250 gram esrar maddesi ve 287 adet extacy hap ele geçirdi. Olayın ardından D.Ç., U.T. ve İ.B tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(MFT-ZB-HO-Y)

21.01.2013 13:21:47 TSI

Editör: Wan Haber