ÖNDER AYDIN'IN HABERİ BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ." style="margin-left:10px;"/>

IHAAW132204-YRL/13-01-2013


ŞEHZADE MEHMET'TEN İHA'YA ÖDÜL
ŞEHZADE MEHMET EĞİTİM KURUMLARI BASIN ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

(FOTOĞRAFLI)

YUSUF BÖYÜK
MANİSA (İHA) Manisa Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Basın Onur Ödülleri' yarışmasının "Sporda Centilmenlik" kategorisinde İhlas Haber Ajansı'ndan (İHA) Önder Aydın'ın haberi birincilik ödülüne layık görüldü.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Basın Onur Ödülleri" yarışmasının ödül töreni görkemli bir şekilde yapıldı. Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eryılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Baro Başkanı Zeynel Balkız, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz, İhlas Haber Ajansı Zonguldak Bölge Müdürü Özcan Aydın, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı. "Basın Onur Ödülleri" yarışmasının ödül töreninde basın mensuplarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Vali Halil İbrahim Daşöz, gazetecilerin vatandaş ile kamu yönetimleri arasında çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Daşöz, konuşmasında, "Bir kere hepimiz hangi görevi yapıyor olursak olalım en büyük yardımı basından gördüğümüzü ifade etmeliyim. Halka mı ulaşmak istiyoruz gözümüz, elimiz, kolumuz oluyorlar. Halkın bize ulaşması mı gerekiyor aynı şekilde elçi oluyorlar"dedi. Birçok şeyi basının yardımıyla çok daha kolay yaptıklarını anlatan Daşöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlarında bütün insanların doğasında olduğu gibi daha iyi şartlarda çalışmaları, daha ileriye gitmeleri noktasında motivasyonlara ve desteklere ihtiyacı var. İşte çalışmalarıyla, başarılarıyla marka olan Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumu'nun basın mensupları arasında yarışma düzenlemesi ve ödüllendirmesini çok değerli buluyoruz. Bütün gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılı olan gazetecileri tebrik ediyorum."
Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara, kurum olarak yapılacak en güzel yatırımı insana yapılacak yatırım olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Gazetecilerin gözüyle dünyayı, Türkiye'ye ve Manisa'yı tanıma imkanı bulduklarını kaydeden Kara, konuşmasına şöyle devam etti: "Birlik ve bütünlüğümüzün sağlanması adına basın mensuplarını birer kanaat önderi olarak görmekteyiz. Aynı zamanda halkımızın adına denetim işini yaptığını düşünüyoruz. Yaptıkları çalışmaları takdire şayan buluyoruz. Kurum olarak istedik ki bu çalışmaların içerisinde bizimde küçük bir katkımız olsun. Geçen sene ilkini yaptığımız yarışmanın bu sene ikincisini gerçekleştirdik. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sağlayan Gazeteciler Cemiyeti ile Basın İlan Kurumu Manisa Şubesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum dereceye girenleri tebrik ediyorum."
AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de törende yaptığı konuşmada, mecliste gazetecilerin yıpranma payı ile ilgili çalışma yaptıklarını hatırlatarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerin haklarının geri iade edildiğini söyledi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Yarışmada "Sporda Centilmenlik" kategorisinde İhlas Haber Ajansı'ndan Önder Aydın'ın "Akhisar Belediyespor ve Antalyaspor taraftarından yağmur dayanışması" haberi birincilik ödülüne layık görüldü. Aydın, ödülünü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Oğuzhan Kavaklı'nın elinden aldı. Aynı kategoride Habertürk Gazetesi'nden Ahmet Ünsal ikinci olurken, üçüncülüğe layık eser görülmedi.
"Kardeşlik ve birlikte yaşam" kategorisinde Yarın Gazetesi'nden Mahmut Aslan birinci, Turgutlu Haberci Gazetesi'nden Özhan Haluk Satır ikinci ve Yarın Gazetesi'nden Selman Tür üçüncü oldu.
"En iyi eğitim haberi" kategorisinde Sabah Gazetesi'nden Rıdvan Körpe birinci, TRT Kula Muhabiri Mustafa Çapar ikinci, Zaman Gazetesi'nden Mustafa Kuşen üçüncü oldu. Bu kategoride TRT Manisa temsilcisi Aziz Gül'ün haberi jüri özel ödülüne layık görüldü.
"En güzel birinci sayfa tasarımı" kategorisinde Hürışık Gazetesi'nden Meral Türetken birinciliğe, Gündem Gazetesi'nden Bahar Atabey ikinciliğe, 5 Eylül Gazetesi'nden Ali Pişkin de üçüncülüğe layık görüldü.
"Röportaj"kategorisinde Haber Gazetesi'nden Şenol Özeker birinci, Denge Gazetesi'nden Canan Çelik Ölekli ikinci, Nurgül Yılmaz üçüncü oldu. "Köşe yazısı" kategorisinde Gündem Gazetesi'nden Esra Kale birinci, manisahaberleri.com internet sitesinden Murat Yalçın ikinci ve Hürışık Gazetesi'nden Hakan Özen üçüncü oldu. Dereceye giren gazetecilere iPad hediye edildi.
(ÖND-HO-Y)

13.01.2013 13:32:37 TSI
Editör: Wan Haber