Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzade Eğitim Kurumları İlköğretim Müdürü Muzaffer Yılmaz ile birlikte yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.
Şehzade Eğitim Kurumları İlköğretim Müdürü Muzaffer Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir İçier, Mehmet Taşkıran, Muhittin Çalımcı ve öğrenci velisi Fikret Taşçı ile birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Ergün'e okullarına verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim eden Yılmaz, "Manisa vizyonuyla, misyonuyla köy olmaktan kurtulup sizlerin sayesinde Büyükşehir olma yolunda hızla ilerliyor. Bunun rengini verdiniz. Biz sizlerin huzurundan, hep huzurla ayrılıyoruz. Sizlerin sayesinde asfaltımızı ve alt yapı eksiklerimizi tamamladınız. Bizleri, öğrencilerimizi ve servislerimizi çamurdan kurtardınız. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Osman Yüksel Serdengeçti'nin bir sözü vardır. Kendisi der ki 'bir insanın huzuruna huzurla girip, oradan huzurla ayrılıyorsanız, orada huzur vardır' bizde sizlerin huzurundan, hep huzurla ayrıldık. Sizde Manisa halkının huzurunda ve Cenab-ı Hakk'ın huzurunda hep huzurlu olun inşallah" dedi.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de Şehzade Eğitim Kurumları Müdürü Muzaffer Yılmaz ile birlikte yönetim kurulunun yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. yaptıkları hizmetlerin karşılığında yapılan teşekkürlerin ve memnuniyetlerin kendilerini sevindirdiğini ifade eden Başkan Ergün, "Manisa halkının huzuru ve mutluluğu için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çerçevede mahallelerimizle birlikte okullarımızın da fiziki şartlarını yeniledik. Bunun karşılığını da sizlerin ve halkımızın bize memnuniyetlerini ifade etmeleri doğru projeler ürettiğimizi gösteriyor" dedi.
"MANİSA BELEDİYESİ'NİN PROJELERİNİ ANLATTI"
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzade Eğitim Kurumları Müdürü Muzaffer Yılmaz ve yönetim kurulunun ziyaretinde sorular üzerine Manisa Belediyesi'nin projeleri ve hizmetleri hakkında bilgi verdi. Manisa'nın otopark sorununa çözüm getirecek olan Emekliler Parkı ve Subay Lojmanlarına yapılması planlanan katlı otoparklar ile ilgili bilgi veren Başkan Ergün, "Şu anda iki katlı otoparkında resmi prosedürleri tamamlanıyor. İnşallah Nisan ayı içerisinde ikisinin de temelini atmayı planlıyoruz"dedi. Ulupark içerisinde devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, "Ulupark'a farklı bir proje hazırladık. Yurt dışına gidildiğinde gördüğümüz, Türkiye'de Antalya ve Ankara'da örnekleri olan müzikli ve ışıklandırmalarıyla müzik eşliğinde dans eden suların olduğu çok farklı bir süs havuzunu Ulupark'ta yapacağız. Peyzaj düzenlemeleriyle birlikte Ulupark'ı farklı bir görünüme kavuşturacağız" diye konuştu.
İMAR PLANI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Hazırladıkları İmar Planı ile ilgili olarak mahallelerde toplantılar yaptıklarını ve önümüzdeki haftalarda da bu toplantılara devam edeceklerinin altını çizen Başkan Ergün, "Halkımızın kafasındaki soru işaretleri artık kalkmaya başladı. Biz doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde OSB 6. Bölge'nin de hizmete açılmasıyla Manisa'nın nüfusu 500 bini geçecek. Bura da 40 bin kişinin daha istihdam edileceğini varsayıp, bunu üçle çarptığımız takdirde nüfusun hangi oranlara geleceğini görebiliriz. Biz bu insanlarımızı nerede barındıracağız. Manisa'da artık müteahhitler arsa bulamıyor. Kiralar almış başını gitmiş. Biz bütün bunlara çözüm olması amacıyla imar planını hayata geçirmek istiyoruz" dedi.
İmar Planı ile ilgili olarak daha öncede dile getirdiği gibi iki alternatif olduğunun altını çizen Başkan Ergün, "Birinci alternatif iki katlı ıslah imar planları olan yerleri aynen bırakacağız. Ya da o bölgelerde bulunan 10 ila 20 parsel sahibi bir araya gelip hisseli olmamak şartıyla oluşan yeni bloklarda evlerini alacaklar. Buna kendileri karar verecek" dedi. Çoğunluk parsel sahiplerinin bir araya gelmesinin ardından, istemeyen parsel sahiplerine kamulaştırma yolunu açacaklarını, bundan da sonuç alınamaması halinde mahkeme yoluna gidileceğini ifade eden Başkan Ergün, "Çünkü birleşip, yeni bloklarda oturmak isteyen parsel sahiplerini mağdur etmemek adına burada belediye devreye girecek. Burada belediye stepne vazifesi görecek" diye konuştu.
"HALKIMIZ BİLİNÇLENMEYE BAŞLADI"
Yapılan toplantıların ardından halkın bilinçlenmeye başladığını dile getiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Daha önce itfaiyenin karşısında yapılan 12 katlı binalar hisselendirilerek, orada vatandaşlarımız zarara uğratılmış. Biz kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Hafsa Sultan'da yaptığımız toplantıda halkımıza şunu sorduk. Bugün iki katlı imarınız var. Buraya müteahhit girmez ama girdiğini farz edelim. İki katlı yere ne alabilirsiniz diye sorduk. Ama bizim getirdiğimiz sistemde, mevcut yerinize iki daireyi banko alabildiklerini kendilerine anlattık. Bunları anlattığımızda halkımız "Biz bunu böyle bilmiyorduk. Bize yanlış anlatılmış" diyor. Diğer bir konuda halkımız "benim yerim yeşil alanda kalıyor" diye serzenişte bulunuyor. Biz bu konuyu da kendilerine anlattık. Oturduğu yer yeşil alanda kalan vatandaşımız, o bölgede oluşacak yeni bloklarda dairesini alacak" dedi.
Turgutlu yolu üzeri Nurlupınar Mahallesi'nde tren yolu ile yol arasında kalan 250 konut ile ilgili olarak ta kalıcı çözüm oluşturduklarının altını çizen Başkan Ergün, "Orada kaçak olarak yapılan ve depreme dayanıklı olmayan evler şehrin girişi olması sebebiyle de iyi bir görüntü oluşturmuyorlar. O vatandaşlarımıza da kalıcı çözümler ürettik. TOKİ 3 yanında iki adayı konut alanı ilan ettik. Orada bir adaya yapılacak 500 daire içinden, bu 250 konut sahibine yeni dairelerini vereceğiz. Bunu da onlara sunacağız. Bunları anlattıkça vatandaşımız zaten bu plana sıcak bakıyor" diye konuştu.
Bazı meclis üyelerinin vatandaşları yanlış yönlendirdiğini dile getiren Başkan Ergün, "Halkımıza yerlerinizi hisselendirip, mahkemelerde satacaklar diye yanlış söylemlerde bulunuyorlar. Siyaset bu kadar ayağa düşmemelidir. Biz bu planı getirdik. Yanlışımız varsa, eksiğimiz varsa düzelteceğiz. Daha binlik planlara geçilmedi. Ben bizi eleştirenlere öneri getirin dedim. AK Parti ve CHP'lilere sesleniyorum. Hodri meydan diyorum. Bu şehrin otopark sorununu nasıl çözeceklerini bana alternatif olarak getirsinler. Kamuoyuna açıklasınlar. İki katlı ıslah imar planı olan bölgelerin sorunu nasıl çözecekler ifade etsinler. Onların ki daha doğruysa bizde onu destekleriz" dedi.
"AMAÇ MANİSA'NIN ÖNÜNÜ AÇMAK"
Burada asıl amacın Manisa'nın önüne açmak olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Gelip bu planı hep birlikte yapalım. Cengiz Ergün yaptı, o parti yaptı diye ayırmayalım. Gelin hep birlikte yaptık diyebilelim. Ama siz öneri getirmiyorsunuz. Demek ki yaptığımız şeyin doğruluğu burada ortaya çıkıyor. Yılbaşından sonra Manisa'da yapı denetim laboratuarını hayata geçireceğiz. Manisa'da binaların depreme dayanıklı olup olmadığı tespit edilecek. Sonuç itibariyle hükümetin çıkardığı yasalar doğrultusunda depreme dayanıklı olmayan binalar zaten yıkılacak" dedi.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının sonunda bazı mahallelerde yeni otoparklar açılması ile ilgili konuya da değindi. Kentte insanların evlerini 30 bin TL'ye kamulaştırdıkları gibi bir hava yaratıldığını dile getiren Başkan Ergün, "Bizim kesinlikle böyle bir niyetimiz yok. Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır. Biz bu kapsamda mevcut 5 katlı evlerin altına 3 katlı otopark yapılmasını öneriyoruz. Bununla birlikte yol genişlemesi ve bahçe çekmeleriyle bu yerler 12 kata imarlı hale getiriliyor. Ben o vatandaşlarımıza böyle bir öneri getiriyorum. Ama halkımız, daha geniş caddelerin olduğu, otoparkının, yeşil alanının olduğu modern dairelerde oturmak istemiyorsa bunu da yapmayız" diye konuştu.
(AY-ÖND-Y)

20.12.2012 18:03:15 TSI

Editör: Wan Haber