Şehitkamil Belediyespor Kulübü Genç Erkekler Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep Genç Erkekler Basketbol Ligi'nde rakibi Şahinbey Gençlik ve Spor Kulübü'nü 82-57'lik skorla geçerek ligde namağlup unvanını ve zirvedeki yerini korudu.
Gaziantep Genç Erkekler Basketbol Ligi'nde Şahinbey Karataş Spor Salonu'nda karşı karşıya gelen ligin iki köklü kulübü Şahinbey Gençlik ve Spor Kulübü-Şehitkamil Belediyespor Kulübü karşılaşmasından gülerek ayrılan taraf yeşil-siyahlılar oldu. Maçın ilk periyotunu pota altındaki etkili oyunuyla 22-11 önde kapatan Şehitkamil'in dev adamları, devre arasına 45-26'lık skorla önde gitti. 3 periyotta Ahmet Onat Tetik'in yüzdeli dış şutlarıyla rakibine yaklaşma şansı vermeyen yeşil-siyahlılar, final periyotuna 30 sayılık farkla önde girdi. Son periyotta etkili oyunu elden bırakmayan Şehitkamil'in genç dev adamları, sahadan 82-57'lik skorla galip ayrıldı.
Müsabaka sonrasında bir değerlendirme yapan Şehitkamil Belediyespor Kulübü İdari Menajeri Metin Alati, "Lige 2011-2012 sezonunda Anadolu Şampiyonası'nda elde ettiğimiz üçüncülüğün verdiği büyük motivasyonla başladık. Bu sezon ilimizden iki takım Türkiye Basketbol Federasyonu Bölge ve Anadolu şampiyonlarında ilimizi temsil edecek. Ligi zirvede tamamlayıp Anadolu Şampiyonası'nda kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. İyi bir teknik ekibimiz ve kumaşları çok kaliteli sporcularımız var. Önümüzde kalan tüm maçları kazanıp yenilmezlik serimizi sürdürmek istiyoruz" dedi.

"BASKETBOL BRANŞINDA ÖNEMLİ BİR YOL KATETTİK"
Son yıllarda salon sporlarında aldığı derecelerle adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Belediyespor Kulübü'nün Başkanı Musa Yıldız ise, "Ana branşımız olan futbolun yanında salon sporlarında son dönemlerde hiç de hafife alınmayacak dereceler elde ettik. Birçok amatör branşta il, bölge ve Türkiye şampiyonluklarımız mevcut. Basketbol branşı bunların en önemlileri arasında. Geçen sezon elde edilen il ve bölge şampiyonluğu, Anadolu Şampiyonası'nda elde edilen üçüncülük ve Türkiye genelinde yüzlerce kulüp arasında ilk 17'ye girebilmek büyük bir başarıydı. Ekibimiz bu sezon ligde elde ettiği sonuçlarla bir başarının bir tesadüf olmadığını göstermiştir. Ben galibiyet ve başarılarda emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
(MAD-MAD-Y)

04.01.2013 15:59:17 TSI

Editör: Wan Haber