Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Haftası dolayısıyla altı kategoride satranç turnuvası düzenliyor.
1. Geleneksel satranç turnuvası 8-9 Aralık günlerinde Şehitkamil Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilecek turnuva için kayıtlar devam ediyor. Katılımcı sayısının en az beş yüz civarında olması bekleniyor. Geleneksel hale getirilecek satranç turnuvasında altı kategoride karşılaşmaların yapılacağı belirtildi. Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen turnuvada 8-10 yaş, 10-12 yaş, 12-14 yaş,14-16 yaş guruplarının yanı sıra açık kategoride 16 yaş ve üzeri ile TMMOB genç İMO kategorilerinde karşılaşmalar yapılacak.8-9 Aralık günlerinde yapılacak turnuvada dereceye girenlere madalya ve kupa verilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, "Odamız tarafından organize edilen geleneksel hale getirmeyi planladığımız satranç turnuvası 8-9 Aralık tarihlerinde yapılacaktır. Turnuva yaş guruplarına göre sınıflandırılmış ve Türkiye Satranç Federasyonu prosedürü kapsamında yapılmaktadır. Ayrıca, 16 yaş üzeri açık kategoride ve Genç İMO olarak farklı kategorilerde yapılacaktır. Turnuvada guruplara göre ilk üç dereceye giren yarışmacılarımızı ödüllendireceğiz. Çevre illerden de katılımların olacağını düşünüyoruz. Tüm satranç sevenleri turnuvamıza davet ediyorum" dedi.
(HD-HO-Y)

05.12.2012 13:03:12 TSI

Editör: Wan Haber