Mezitli Belediyespor Satranç Takımı öğrencileri, Antalya'da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası'nda elde ettikleri başarıları Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile paylaştı.
Meztil Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şampiyona 26 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirildi. Şampiyonada 9 yaş kategorisinde Ekin Barış Özenir Türkiye 3.'sü , 10 yaş kategorisinde Önder Altunbay Türkiye 3.'sü, aynı kategoride Emir Gülbeyaz Türkiye 8.'si, 11 yaş kategorisinde Halil Özgün Kerem Türkiye 2.'si, 11 yaş bayanlar kategorisinde Damla Keskin Türkiye 5.'si olurken, büyükler kategorisinde Egemen Gülden Türkiye 3.'sü, 14 yaş kategorisinde de Şuara Keskin Türkiye birincisi oldu.
Şampiyona dönüşü Başkan Yıldırım'ı makamında ziyaret eden sporcular, şampiyonada Mezitli'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirttiler. Bugüne kadar sağladıkları destekten dolayı Yıldırım'a teşekkür eden sporcular, Yıldırım'a teşekkür plaketi takdim ettiler.
Emir Gülbeyaz'ın babası Kamer Gülbeyaz ise Başkan Yıldırım'a destekleri için teşekkür ederek, "Mersin'imiz satrançta bir potansiyel olarak önemli bir yere sahip. Mersin, Satranç Milli Takımı'na en çok sporcu gönderen ilimiz. Öğrencilerimiz bin 350 sporcu arasında önemli dereceler getirdiler. Siz olmasaydınız, bizler burada olamazdık" diye konuştu.
Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da iki yıldır Mezitli Belediyesi'ni Türkiye'deki ve yurt dışındaki şampiyonalarda başarıyla temsil eden sporcuları ağırlamaktan mutlu olduğunu kaydederek, "Bir yandan sportif faaliyet gösteriyorsunuz, bir yandan derslerinizi ihmal etmiyorsunuz. Kentimizi en iyi şekilde temsil ettiniz ve derecelerle döndünüz. Bunun için sizleri kutluyorum. Satranç oynamak güzel bir faaliyet ama her zaman söylediğim gibi, sizlerin esas mesleği okumak olmalı ki o mesleğiniz sayesinde hem Türkiye'ye sportif anlamda, hem de okumuş bir insan olarak faydalı vatandaşlar olabilesiniz" dedi.
(KRY-Y)

13.02.2013 11:57:05 TSI

Editör: Wan Haber