ÇOMÜ Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu Sarıkamış şehitlerini andı.
Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu'nun düzenlediği Sarıkamış şehitlerini anma programı Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda yapıldığı. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ile çok sayıda davetli katıldı. ÇSATT Öğrenci Topluluğu Başkanı Murat Sayar, açılış konuşmasında, "2003 yılında ecdat yolunda yürüyüşüne başlayan topluluğumuz Sarıkamış ve Çanakkale arasında bağ kurmaya 6 yıldan beri devam etmektedir. Bu bağın kurulmasında bizlerden desteğini esirgemeyen Prof. Dr. Bingür Sönmez hocamıza teşekkür ederiz. ÇSATT olarak bizlere bu emaneti bırakanları en iyi şekilde anmak ve hatırlamak için her zaman sizlerin karşısında olacağız" dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, "Bzleri yalnız bırakmayan Prof. Dr. Bingür Sönmez hocamıza çok teşekkür ederim. Çanakkale ve Sarıkamış savaşları iki farklı cephede, iki farklı düşmanla yapılan savaşlardı. Çanakkale savaşlarındaki düşman maddi düşmandı. Toplar, tüfekler, savaş uçakları vardı. Bizim kahraman askerlerimiz onları yenerek ülkelerine geri gönderdiler. Sarıkamış savaşları çok daha farklıydı ve manevi düşman vardı. Generali kıştı. Her iki cephede de binlerce şehit verdik. Sarıkamış'ta şehit düşen askerlerimizin kemikleri Bingür hocamızın elleri değene kadar açıkta kalmıştı. Hocamız sayesinde yapılan şehitlikleri binlerce kişi ziyaret ediyor" diye konuştu.
Prof. Dr. Bingür Sönmez, konferansta kendi arşivinden derlediği slayt gösterisiyle bilgiler verdi. Ardından araştırmacı yazar İsmail Özdemir, Çanakkale şehitlikleri ile ilgili bir sunum yaptı. Konuşmacılara ÇSATT akademik danışmanı Niyazi Sezen tarafından plaket takdim edildi.
(CA-GD-MŞ)

19.12.2012 13:05:54 TSI

Editör: Wan Haber