Kars'ın Sarıkamış ilçesinde araç filosunu yenilemeye devam eden belediye, Cenaze Yıkama ve Bekletme ile Et Nakil aracı aldı.
Sarıkamış Belediyesi, yatırım ve hizmetlerin yanı sıra fırsat buldukça hizmet kalitesini artırmaya yönelik bünyesinde bulunan araçları yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda belediye tarafından cenaze yıkama ve bekletme işlerinde kullanılmak üzere Cenaze Yıkama ve Bekletme aracı ile Belediye Mezbahanesi'nde kesilen hayvanların kasaplara daha hijyenik ve sağlıklı bir biçimde nakli için soğutuculu modern Et Nakil aracı alındı.
Daha önce cenaze işlemlerinde kullanılmak üzere soğutmalı cenaze nakil aracını belediye araç parkuruna kazandıran Başkan İlhan Özbilen, bir ilke daha imza atarak ilçeye morglu cenaze yıkama aracı kazandırdı. Cenaze yıkama ve bekletme işlemlerinde vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için morglu cenaze yıkama aracı alan belediye vefat eden vatandaşlara son görevini en iyi şekilde yapmayı hedefliyor.
"ÖLÜSÜNE SAYGISI OLMAYANIN DİRİSİNE SAYGISI OLMAZ"
Yeni alınan morglu cenaze yıkama aracını inceleyen Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen; "Belediyemizin kısıtlı imkanlarına rağmen hem borç ödüyoruz, hem hizmet veriyoruz, hem de yatırım yapıyoruz. Belediyemiz araç parkuruna kazandırdığımız soğutmalı cenaze nakil aracı ve morglu cenaze yıkama aracı ile vefat eden vatandaşlarımıza son görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Şehir dışında vefat eden vatandaşlarımızın cenazelerinin naklini mevcut aracımızla gerçekleştiremiyor, özellikle yaz aylarında büyük sorun yaşıyorduk. Bu sorunu yeni aldığımız soğutmalı nakil aracımızla çözdük. Kullanımda olan cenaze yıkama aracımız dar sokaklara giremiyordu. Belediyemize yeni kazandırdığımız morglu cenaze yıkama aracıyla vatandaşlarımız cenazelerini aracımızda bekletebilecek ve dar sokaklarda bile vatandaşımızın kapısının önüne kadar gidecek aracımızda yıkama işlemleri gerçekleştirilebilecek. Şunu unutmamalıyız ki ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı olmaz" dedi.
Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren belediyenin daha iyi hizmet verebilmesi için araç filosunu yenilemeye büyük önem veren Başkan Özbilen, belediye bünyesinde bulunan araçların yenilenmesinin 1 milyon 276 bin TL.'ye mal olduğunu söyledi.
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Sarıkamış'ta iş yapmanın kolay olmadığını, işlerin kolaylaştırılması için makine araç ve gereçlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Özbilen; "Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve iyi hizmet edebilmek adına yapmış olduğumuz çalışmalarla belediyemizin araç filosunu yenilemeye devam ediyoruz. Belediyemiz bünyesine katmış olduğumuz bu 2 yeni araçla birlikte mevcut araçlarımız vatandaşlarımıza sunacağımız hizmetlerin aksamaması noktasında yeterli seviyeye ulaşmış bulunmaktadır. Tabi günümüz teknoloji günüdür. İlerleyen çağa bizde ayak uyduruyoruz. Belediyemizin acil ihtiyacı bulunan ve yenilenmesi gereken bir araca şuan itibariyle ihtiyacımız kalmamıştır. Ama ilerleyen zamanda ihtiyaç duyulduğu takdirde yeni araçlarda alınabilir. Şuan için vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmemiz için araçlarımız yeterli bir seviyeye gelmiştir. Tabii ki bölgemiz soğuk, bu bölgede kış şartlarında vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine yardımcı olabilmek için, daha rasyonel faaliyetlerde bulunabilmek için eski olan cenaze yıkama aracımızı yeniledik. Sarıkamış şartlarında buzlu, karlı yollarda her vatandaşımızın kapısına kadar gidebilmek için bu aracımızı yeniledik. Eski aracımızda yine hizmet vermeye devam edecek. Her 2 aracımızda faaldir. Her 2 aracımızla vatandaşlarımıza layıkıyla hizmete devam edeceğiz. Gönül ister ki ölümler olmasın. Ama ölümde dünyanın bir gerçeği. Sağlığımızda her şeye nasıl ihtiyaç duyuyorsak, öldüğümüz zaman da her şey insana lazımdır. Çünkü; fani dünya diyoruz, ölümlü bir dünyadır. Bu nedenle insana değer vermek noktasında cenaze aracımızın vatandaşlarımıza layık ve daha sağlıklı bir araç olması lazım. Onun için bu yeni Cenaze Yıkama ve Bekletme Aracını aldık. Bunun yanında da belediye mezbahanesinde kesilen hayvanların kasaplara daha hijyenik ve sağlıklı bir biçimde nakli için soğutuculu modern Et Nakil aracı alındı. Belediye meclisimizin almış olduğu kararla bu 2 aracıda bugün itibariyle araç filomuza katmış bulunmaktayız. Belediyemizin karla mücadele noktasında, greyder ve kepçe olarak araçlarımız ihtiyacımızı karışlamaktadır. Şuan için yeni greyder ve kepçe almayı düşünmüyoruz. Bu araçların tamamını belediyemizin öz kaynaklarıyla aldık."
İlk önceliklerinden birinin de et nakil aracını yenilemek olduğunu belirten Özbilen, "Belediyemiz mezbahenesinde kesilen hayvanların kasaplara daha hijyenik ve sağlıklı bir şekilde nakli için alınan Et Nakil Aracımız bugün itibariyle hizmete sunuldu. Hayatta en önemli şey sağlıktır. Diğerleri sonra gelir önce sağlık. Belediyemiz mezbahanesi bu anlamda ciddi bir sorumluluk altındadır. Göreve ilk geldiğimde ilk yaptığım işlerden bir tanesi mezbahaneyi daha hijyenik daha sağlıklı bir hale getirmek oldu. Fakat mezbahane ne kadar temiz olursa olsun dağıtımı uygun şartlarda yapmazsanız bunun hiçbir anlamı kalmaz. Tamamen belediyemiz imkanları ile satın aldığımız bu aracın insan sağlığına sunacağı katkı bu açıdan benim için çok önemli. Araçta bulunan soğutma sistemi sayesinde özellikle yaz aylarında dağıtımı yapılan ette herhangi bir şekilde bozulma olmayacaktır. Halkımıza böyle hizmeti sunmanın gurur ve mutluluğu içindeyiz. Bütün Sarıkamış halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Yeni araçlar Sarıkamış Belediyesi önünde düzenlenen törende kesilen kurbanla vatandaşların hizmetine sunuldu. Törene Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
(IÇ-AT-Y)

02.02.2013 15:40:00 TSI

Editör: Wan Haber