Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Suriye'ye gönderilmek üzere toplanan yardımlar dualarla yola çıktı.
Yardımların yola çıkması sebebiyle Rüstempaşa Camii önünde Cuma namazı sonrası tören düzenlendi. Sapanca Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri tarafından yaklaşık bir ayda toplanan yardımların yola çıkması sebebiyle düzenlenen törende platform üyeleri adına basın açıklamasını SABED Başkanı Ömer Sevim okudu.
Sevim'in açıklamasında şu sözler yer aldı:
"Yaklaşık iki yıldır komşumuz Suriye halkı dehşetin içinde yaşıyor. Suriye'nin insanları aylardır katliamlarla yok edilmeye çalışılıyor. İki yıldır Suriye'nin Müslüman kadınlarının iffetleri kirletiliyor. Beş binden fazla çocuk katledildi Suriye'de. Bunların yanında özgürlüğün kokusunu hissettiklerini söyleyen ve şehit olan arkadaşının silahını alarak katil Baas çetesine karşı direnmeye savaşmaya devam eden onurlu bir halk var Suriye'de. İki yıldır katliamlara karşı halkı korumaya çalışan aziz Müslümanlar mücahitler var Suriye'de.
Bizler de Sapanca Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu olarak Suriye halkına yardım edebilmek için yaklaşık bir aydır toplamış olduğumuz gıda malzemelerini bugün buradan gönderiyoruz.Bize bu imkanı verdiği ve nasip ettiği için Rabbimize hamd ediyoruz. Bizler umut ediyoruz ki; bugün Suriye halkına yapılacak her yardım ve Suriye halkı için ortaya konacak her dayanışma Rabbimizin hoşnut olacağı örnekliklerden olacaktır. Ayrıca şunu da vurgulamak istiyoruz ki bugün buradan Suriye halkına gönderdiğimiz yardımlar ile görevimiz bitmiyor. İHH'nın öncüğünde devam eden bu yardım faaliyetleri Suriye halkı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar devam edecektir. Bizler de Sapanca Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Suriye'nin onurlu halkı, Suriye'nin Allah'tan başka kimseden yardım istemeyen şuurlu halkı, Katil Baas çetesinden kurtuluncaya kadar bizler onların yanında yer alacağız."
Okunan basın açıklamasının ardından Sapanca İlçe Müftüsü Orhan Örnek ve vatandaşlar tarafından dua edildi. Yapılan bu çalışmanın gösterilen bu çabanın çok değerli olduğunu vurgulayan Örnek "Emeği geçenlerden yardımda bulunan Sapanca halkından Allah razı olsun ve yapılan bu yardımlar hayırlara vesile olsun" dedi.
(MA-UU)

12.01.2013 16:54:50 TSI

Editör: Wan Haber