Şiddetin önlenmesi ile koruyucu tedbirlerin etkin olarak uygulanması amacıyla pilot il seçilen Ankara, Bursa, Adana, Antalya, Denizli, İstanbul, Trabzon, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve İzmir'de oluşturulan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (KOZA) toplu açılışı gerçekleştirildi.
İŞKUR İl Müdürlüğü'nde yer alan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek'in telekonferans sistemi ile katıldığı törenle hizmete girdi. Açılışa Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ ile daire amirleri ve STK temsilcileri de katıldı.
Vali Vekili Seçilmiş, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in Batman'da gerçekleştirilen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in katıldığı Bölge Valiler Toplantısı'nda olması münasebetiyle açılış töreninde yer alamadığını söyledi. "KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin hayırlı olmasını diliyorum" diyen Seçilmiş, "KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin açılışını gerçekleştirmek üzere Şanlıurfalı hanımlarımız ve kurum amirlerimizle bir araya geldik. Bu vesile ile son dönemlerde kadına yönelik artan çalışmalardan ötürü başta zat-ı aliniz olmak üzere Sayın Bakanımıza, sayın vekillerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Açılış töreninin ardından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ni gezen Vali Vekili Seçilmiş, yetkililerden birimler hakkında bilgi aldı. Psikososyal Destek, Ar-Ge ve Koordinasyon, Hukuk Destek, Güvenlik, Sağlık Destek, Eğitim Destek, STK Ofisi, Çocuk Oyun Salonu ve Dinlenme Salonu olmak üzere 9 birimden oluşan KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, 7 gün 24 saat esası ile çalışmalarını yürütecek.
(MUD-Y)

06.12.2012 16:41:22 TSI

Editör: Wan Haber