Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen Sanayi Gecesi'ne başta Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri'ye kazandırdığı yatırımlar damga vurdu.
Başta Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere konuşmacılar Başkan Özhaseki'den övgüyle söz etti.
Hilton Otel'de gerçekleşen gecede bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Başkan Özhaseki'yi başta Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesi olmak üzere Kayseri'ye yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı kutladı.
"DAVOS OLMAYA ADAY"
Hisracıklıoğlu, New York Times Gazetesi yazarı Thomas Friedman'la yaptığı bir sohbeti katılımcılarla paylaşarak şöyle konuştu: "Thomas Friedman'ı Kayseri'ye davet ettim. O'na bizim Kayseri'de çok çalışkan bir belediye başkanımız var ve bir de meşhur bir dağımız var dedim. Müthiş bir altyapıyla Davos Şehri olmaya aday olmuş dedim. Dünyada kış turizmini çekecek bir şehir olacak dedim. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız kutluyorum. Allah kendisinden razı olsun. Kayseri, herkesin dilinde, Türkiye'nin marka şehirlerinden biri. Şimdi hedef, kış turizminde Davos gibi olmak. "
"ERCİYES, DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR ADIM"
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise Erciyes'te çok detaylı incelemelerde bulunduğunu ifade ederek "Kayseri'de devrim niteliğinde bir adımın atılmakta olduğunu yerinde müşade ettik" dedi.
Kayseri'deki uyuma da dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Kayseri İç Anadolu'da Türkiye'nin lokomotif kentlerinden biri. Pek çok konuda Kayseri, 'Kayseri Modeli' olarak adlandırdığımız başarıların altına imza atan bir şehir. Şu an Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye'de 24 tane stadyumun yapımına devam ediyoruz. Modelin başlangıcında yine Kayseri'de atılan bir ilk adım var. Başbakanımızın yerel yönetim anlayışını, bu kadar başarıyla anlayan ve uygulayan bir şehirden birşey esirgemek mümkün değil. Bakanlığımız Erciyes'e her türlü desteği vermeye hazır. Kayseri bambaşka bir başarıyı ortaya koydu. 276 milyon euroluk bir yatırıma gireceksiniz. Bu yatırımın lokomotifi o şehrin Büyükşehir Belediyesi olacak. Borçlanma yöntemlerine girilmeyecek. Yapılacak olan bu tesislerin yaşaması, Kayseri'ye milyonlarca turist ve para kazandırması, konaklama altyapısının yerinde, zamanında, hızlı ve kaliteli markalarla yapılmasıyla mümkün. Belediye başkanımız bu noktada da AK Parti yerel yönetim anlayışından kaynaklanan deneyimini becerisini ortaya koydu, konuşturdu. 21 turizm parseli yapılmış, bu parsellerin hiçbiri bedelsiz tahsis yoluyla değil, bedelleri projeye dahil edilmek üzere, turizm yatırımcılarından alınmak kaydıyla satılmış. 21 tane marka otel, Erciyes Dağı'nda bütün bu tesisleri yaşatmak ve canlı tutmak üzere 800 olan yatak kapasitesini 5 bine çıkarmak için tasarlanmış durumda. Bu gerçekten çok önemli bir model. Çok büyük bir başarı. Biz böylesine başarılı bir modelin her yerinde olmaya hazırız, razıyız" diye konuştu.
(SK)

03.12.2012 10:59:28 TSI

Editör: Wan Haber