Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) 13 ayrı merkezde 48 branşta eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Sakaryalıların yoğun ilgi gösterdiği branşlardan biri de Takı Tasarımı Kursu. Hanımlar takı tasarımı kursu ile hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de meslek sahibi oluyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen SAMEK, 13 ayrı merkezde eğitim vermeye devam ediyor. Güzel sanatlar, geleneksel sanatlar, el sanatları, müzik, dil, diksiyon ve bilgisayar eğitimleri kapsamında 48 farklı branşta eğitimlerini sürdüren SAMEK'te, el sanatları kategorisindeki takı tasarımı kursuna hanımlar yoğun ilgi gösteriyor. Kurslara katılan hanımlar hem boş vakitlerini değerlendirerek bilgi ve becerilerini geliştiriyor hem de kurs bitiminde alacakları sertifika ile takı tasarım alanında ilerleme sağlayabiliyor.
Takı tasarımı dersi hakkında bilgi veren Takı Tasarımı ve Ev Aksesuarları Eğitmeni Semra Günder, "Haftanın belirli günlerinde verdiğimiz kurs ile bugüne kadar yüzlerce kişiyi takı tasarımı ile tanıştırdık. Kurslarımıza katılan hanımlar boş vakitlerini değerlendiriyorlar. Gerektiğinde yaptıkları ürünleri hediye etme ve satışa sunma fırsatları da oluyor" diye konuştu. Kurs öğrencilerinden Esra Öçalan ise, "Büyükşehir Belediyemizin hanım kardeşlerimize yönelik uyguladıkları bu kurslardan dolayı çok memnunuz. Bizler evimizde oturmaktansa kurslara katılarak yeni alanlarda kendimizi geliştirme olanağı bulduk" dedi. Asuman Gerel ise, "Büyükşehir belediyesine bizlere sunmuş oldukları imkanlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız Zeki Toçoğlu eğitime gerçekten önem veriyor. Kurslara katıldığımızda bizlere sağlanan olanaklardan bunu görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.
(RKO-UU)

09.12.2012 15:18:15 TSI

Editör: Wan Haber