Zonguldak'ta bir grup öğrenci, etkinlik düzenlemek istedikleri salona alınmayınca eylem yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan 20 öğrenci gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci, yapmak istedikleri bir etkinlik için Prof. Dr. Arif Amirov Salonu'nu kullanmak istedi. Üniversite yönetiminin tadilat gerekçesiyle izin vermemesi üzerine öğrenciler, zorla salona girmek istedi. Öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Dakikalarca süren tartışmaya rağmen salona giremeyen öğrenciler, bu kez rektörlük binasına kadar yürüyerek, YÖK'ü ve üniversite yönetimini protesto etti.
Polisten yardım istenmesi üzerine olay yerine gelen Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri ve sivil ekipler tarafından üniversite girişinde geniş güvenlik kordonu oluşturuldu. Rektör gelene kadar rektörlük binası önünden ayrılmayacağını söyleyen öğrenciler, tüm uyarılara rağmen dağılmamakta ısrar etti. Özel güvenlik görevlilerinin öğrencileri dışarı çıkarmakta yetersiz kalması üzerine polis ekipleri, 20 öğrenciyi gözaltına aldı.
Gözaltına alınan öğrencilerin polis araçlarında da slogan attıkları görüldü.
(SD-SD-OK-Y)

19.12.2012 19:38:09 TSI

Editör: Wan Haber