Bursa'da, koyun hırsızlığı yapan üç kişi jandarmadan kaçmak istedi. Zanlılardan biri arazideki su kanalına saklandı, yaklaşık yarım saat su kanalında yatan hırsızlık zanlısı, daha fazla dayanamayarak sudan çıkıp jandarmaya teslim olurken, askere nezarethanenin sıcak olup olmadığını sordu.
Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Tepecik beldesinde Yusuf Kaplan'a ait ağıldan koyun çalarak arazi yolundan kaçmak isteyen Ş.K. (33), N.D. (33) ve B.K.'nin (30) panelvan tipi araçları çamura saplandı. Hırsızlık yaptıkları beldeye araçlarını çektirmek için traktör aramaya dönen hırsızlar, terk edilmiş şüpheli aracın jandarmaya bildirilmesi üzerine Tepecik'e gelen jandarma ekiplerini görünce ne yapacaklarını şaşırdı. 3 hırsız yakalanmamak için araziye kaçtı. Jandarmanın takibi sonucu Ş.K. ve N.D. kısa sürede yakalanırken, B.K. arazideki bir su kanalına saklandı.
Jandarmanın araması sürerken, yaklaşık 20 dakika kanalda saklanan B.K. soğuk suya daha fazla dayanamayarak, yakınlarda arama çalışmalarını sürdüren jandarmaya teslim oldu. Kendiliğinden jandarmaya teslim olan zanlı, askere, "Nezarethanede soba var mı?' diye sordu. Tirtir tirreyen B.K. askerler tarafından battaniyeye sarıldı.
İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen koyun hırsızları çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Hastanede sağlık kontrolleri yapılan koyun hırsızları cezaevine konuldu.
(MŞ)

20.02.2013 14:29:03 TSI

Editör: Wan Haber