Balıkesir'de geçimini taksicilikle sağlayan Ali Acar ismindeki şahıs, engellilere destek olmak için 40 kilo ağırlığındaki 4 çuval mavi kapağı, Sakatlar Derneğine teslim etti.
Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir şubesine teslim ettiği kapakların engellilere destek sağlamak amacıyla topladığını söyleyen Ali Acar, "Ben de kendimi geleceğin bir engellisi olarak görüyorum. Bir beklentim olmadan size bu kapakları getirdim. Sizler için kapak toplamaya devam edeceğim" dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu ise, kapaklar için teşekkür ederek, "Biz kapakları hiçbir zaman maddi bir anlamda değerlendirmedik. Kapak sembolik bir şey. Bu toplanan kapaklar ile sizler ve bizler arasındaki açık daraltılıyor. Toplanan kapaklar sayesinde tekerlekli sandalye alıyoruz. Sizlerden gelen bu yardımlarla aldığımız tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere veriyor ve sizleri de bu konuda bilgilendiriyoruz. Kısacası kapak bahane, dostluklar şahane tabirini kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

PARA TOPLAYAN DERNEKLERİ ELEŞTİRDİ
Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu, dernek adına ellerinde dergilerle kapı kapı dolaşıp para toplamadıklarını da ifade ederek, "Ne yazık ki bazı dernekler ellerine engelliler adına dergi alıp sokak sokak, kapı kapı dolaşarak bu dergileri engellilere yardım amacıyla satmaya çalışıyoruz. Bu bizleri ve derneğimizin adını kötülüyor. Bizler dilenci değiliz. Bu tür dernekleri kınıyorum ve vatandaşlarımızın da bunlara itibar etmemelerini rica ediyorum" dedi.
(TS-YHY-Y)

06.01.2013 18:55:16 TSI

Editör: Wan Haber