İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeleri Birliği iş birliğiyle düzenlenen Yeni Büyükşehir Yasası Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Yeni Büyükşehir Kanunu birçok alanda yenilikler getiriyor. İl özel idaresi ve köylerimizle ilgili yeni durumlar ortaya çıkacak. Uzun bir süredir bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. Sakarya yeni yasaya en hazır illerden biridir" dedi.
İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile Elmas Hotel'de düzenlenen 6360 Sayılı Yeni Büyükşehir Kanunu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve konu ile ilgili personel katıldı.
Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yeni Büyükşehir Yasası bilgilendirme toplantısında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yeni Büyükşehir Yasası birçok alanda değişiklikler getiriyor. İl özel idaresi, il genel meclisi ve köylerimizle ilgili yeni durumlar ortaya çıkacak. Sakarya zihin olarak bu yasaya en hazır illerden biridir. Biz de uzun bir süredir konuyla ilgili hazırlıklar, çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Büyükşehir hudutlarına yeni dâhil olan belediye başkanları ve belediye yöneticileriyle mahalli yöneticilerimizin yasa ile ilgili tereddütlerinin giderileceği böyle bir toplantının tertip edilmesi gerçekten iyi düşünülmüştür ve bu toplantı inşallah hayırlı sonuçlar verecektir" diye konuştu.
Yeni Büyükşehir Yasası bilgilendirme toplantısının büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise, "Belirli bir süre içerisinde hızla uygulamamız gereken bir yasa olan Büyükşehir Yasası'nın istişaresini böyle bir toplantıyla gerçekleştirmiş ve hazırlıklarını yapmış olacağız. Bu yasanın getirdiği değişikliklerin ülkemiz için olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Yasalar mükemmel de olsa en önemlisi o yasaları uygulayıcıların yasayı doğru yorumlamasıdır. Yasalar iyi niyetle tatbik edilerek doğru neticelendirilir. Biz de bu yasayı yapacağımız çalışmalarla en iyi şekilde uygulamasını sağlamış olacağız. Yeni yasa çalışmaları için bir komisyon ve alt komisyonlar kurduk. Yasanın getirdiği ciddi avantajlar var. Hemen bugünden itibaren belirli hizmetleri vatandaşımızın yararına olacak şekilde koordine ederek karşılama imkânımız var. Bu toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ediyor, sonuçlarının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Bilgilendirme Toplantısı'nda İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız, "Yeni Büyükşehir Yasası Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi ülkemiz için bir imar bütünlüğü sağlayacak. Yeni yasayla ayrıca kaynak israfının önüne geçilecek. Bu toplantıyla yeni yasa ile ilgili tereddütleri gidereceğimiz kanaatindeyim. Yeni yasanın ülkemize çok faydalı olacağını düşünüyoruz" diyerek başladığı konuşmasında, Yeni Büyükşehir Yasası'nın getirdiği değişiklikler ve yenilikler, yasaya göre yapılacak devir, tasfiye ve paylaştırma iş ve işlemleri, mahalli idarelerde oluşan ihtiyaç fazlası personelin tespiti ve kamu kurumlarına devri gibi konularda ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.
(RKO-RKO)

03.01.2013 13:20:30 TSI

Editör: Wan Haber