Akdeniz Belediyesi ve Mersin 68'liler Derneği'nin düzenlediği etkinlikte okurlarıyla bir araya gelen şair-yazar Adil Okay, 'Ben Çıkana Kadar Büyüme E Mi? Görüş Günlerinde Büyüyen Çocuklar' adlı kitabını imzaladı.
Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda organize edilen imza ve söyleşi gününe, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin 68'liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, tutuklu ve mahkumların aileleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kentin sanat ve edebiyat camiasından isimler katıldı.
Etkinlikte konuşan Kapıkıran, şair-yazar Adil Okay'ın sanatsal, kültürel ve siyasal anlamda Mersin'e önemli katkılar sunduğunu söyledi. Adil Okay ise, etkinliğin organizesi dolayısıyla Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Kitap çalışmasına yaklaşık 4 yıl önce başladığını aktaran Okay, kitabın hazırlık aşamasında oldukça zorlandığını, okudukları karşısında çok olumsuz etkilendiğini ve ailesiyle kısa çaplı huzursuzluklar bile yaşadığını dile getirdi.
Etkinlikte, tutukluların cezaevlerinde çektirdiği fotoğrafların yanı sıra, yaptıkları el işi süslemeleri de sergilendi.
(HSK-Y)

18.02.2013 12:29:45 TSI

Editör: Wan Haber