Şahinbey Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.
Mecliste konuşan Başkan Tahmazoğlu 2 gün önce 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 7 vatandaşın yakınlarına başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar diledi. Mecliste gündeme alınan 10 maddenin 9'u komisyonlarda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilirken, 1 madde ise teklif karar usulü kabul edildi. Başkan Tahmazoğlu, meclis gündemini açmadan bir aylık belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Başkan Tahmazoğlu, burada yaptığı konuşmada ilçenin yeni nüfus rakamlarına da değinerek, "Şahinbey ilçesinin 2012 yılı nüfus sayımına göre 782 bin 899 kişilik merkez nüfusu ile Türkiye'nin en büyük 3'üncü büyük ilçesi oldu. Şahinbey'in nüfusu, 66 il ve 17 Büyükşehir'den daha büyük. 4 yıllık görev süremizde Şahinbey'de 96 bin 795 kişilik nüfus artışı olmuştur" dedi.
Şahinbey ilçesinde gerçekleşen nüfus artışına karşın çarpık yapılaşmanın olmaması adına 550 bin kişilik modern yaşam alanları yaptıklarını ifade eden Tahmazoğlu, "Sadece 2012 yılında müteahhitlerimize 15 bin 338 konut yapım ruhsatı verdik. Dört yıllık görev süremizde ise yaklaşık 35 bin konut yapımı için ruhsat verdik. Ayrıca belediyemizce Çamlıca'da 379 konut, Yeşilvadi'de 702 konut ve Mavikent te 2340 konut inşaatlarımız hızla yükseliyor. Şahinbey Sanayi Sitesi'nde işyerlerinin yüzde 40'lık bölümün temel kazı işlemi tamamlandı. Sokak sağlıklaştırma çalışmamızda yer döşeme çalışmalarına başladık. Güneykentte 180 bin metrekare alanda park çalışmamız devam ediyor. İlçemizin değişik bölgelerinde 12 sosyal tesis inşaatımız devam ediyor. Hanımlar yüzme, spor ve kültür merkezi ile Güneykent Pazar, spor ve sosyal kompleksimiz tamamlanma noktasına geldi. Yine Bosna Hersek Gorajde Belediyesi ile kardeş belediye olmak adına iyi niyet protokolü imzaladık. Birçok alanda yine çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
(BB-HD-AŞ-Y)

01.02.2013 17:01:07 TSI

Editör: Wan Haber