Şahinbey Belediyesi ŞAHMEK (Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları) bünyesinde hizmet veren Kürşad Tüzmen Sosyal Tesislerinde açılan pasta-bisküvi kursu bayanlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Eşlerine ve çocuklarına güzel pasta, kek ve kurabiye yapmak amacıyla kursa katılan kadınlar, hem el becerilerini geliştirdiklerini hem de eğlendiklerini söylediler. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na açılan kurslardan dolayı teşekkür eden Güngör Çalı ve Bilge Bahar, "Bu tür kurslar yokken evde boş boş oturuyorduk. Canımız sıkılıyordu. Zamanımızı iyi bir şekilde değerlendiremiyorduk. Çocuklarımızı evlendirdik. Evde kimse kalmadı. Pasta bisküvi kursuna katıldık. Hem kendi sıkıntımızı gideriyoruz, hem de çocuklarımıza, torunlarımıza ve ailemize bir katkıda bulunuyoruz. Bu kursların açılmasıyla birlikte kendimize özgüvenimiz daha da arttı. Burada tüm pasta çeşitlerini eğlenerek öğreniyoruz. Tüm bayanların evde boş oturmaları yerine bu tür kurslara katılmalarını tavsiye ediyoruz" dediler.
Hanımların kursa yoğun ilgi gösterdiğini belirten kurs öğretmeni Şeyda Birecikliğil ise "Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan sosyal tesisimizde hizmete açtığımız pasta-bisküvi kursu yoğun ilgi görüyor. Hanımlar burada pasta ve kurabiye çeşitlerini öğreniyorlar. Ayrıca dışarıdan aldığımız siparişleri yaparak para kazanıyorlar. Belediyemizin verdiği bu imkandan dolayı tüm kursiyerlerimiz çok memnun olduklarını belirtiyor. Amacımız hanımlarımızın bir şeyler öğrenmelerini ve bunu öğrenirken para kazanmalarını sağlamaktır" diye konuştu.
(MDC-ÖK-Y)

05.02.2013 13:25:16 TSI

Editör: Wan Haber