Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'te doğum yapan ve Şahinbey'de oturan tüm aile ve bebeklerin evlerinde ziyaret edildiği Hoş geldin bebek projesi kapsamında yeni dünyaya gelen Ela Arslan ve Belinay Şahin'i evlerinde ziyaret etti.
Güneş Mahallesi 20 Nolu ve 5 Nolu sokaklarda oturan iki aileyi ziyaretinde ailelerle sohbet eden Başkan Tahmazoğlu, Ela ve Belinay'a bebeğe hayırlı uzun ömürler dileyerek, bebek takımı ve battaniye hediye etti. İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile 2011 yılından bu yana Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen hoş geldin bebek projesi kapsamında 8456 ailenin evlerinde ziyaret edildiğini kaydeden Başkan Tahmazoğlu, 8455 ve 56'ncı olan Ela ve Belinay bebeklerimizi evlerinde ziyaret ettik. Belediyecilik hizmetleri doğumdan ölünceye kadar devam eder diye düşünüyor ve bunu uyguluyoruz. 2011 yılında başladığımız hoş geldin bebek projesi kapsamında Şahinbey'de doğan her bebeğimizi evinde ziyaret ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğünden bir ebemiz, ziyaret edilen ailemize bebek güvenliği, sağlığı, bakımı, gelişimi, kadın sağlığı, topuktan kan alma bilgisi, aile planlaması, anne sütü eğitimi ve aşılarla ilgili bilgiler vermektedir. Belediye olarak bizde yeni Dünya gelen bebeklerimize hoş geldin hediyesi olarak battaniye ve bebek takımı hediye ediyoruz. Böylelikle daha iyi ve sağlıklı bir nesil yetiştirme noktasında katkı sağlamaya çalışıyoruz. İki yıl içinde 8456 bebeğimiz evinde ziyaret edildi" dedi.
Doğum sonrası evlerinde ziyaret edilerek hatırlandıkları için çok sevindiklerini ve şaşırdıklarını ifade eden Leyla Arslan ve Fatma Şahin, daha önce böyle bir şey yoktu. Kapımız çalınınca çok şaşırdık. Şahinbey Belediyemizden gelen ekipler, çocuğumuzun sağlıklı bir şekilde gelişimi için bize gerekli bilgileri verdiler. Bizde gördük ki bazı şeyleri eksik biliyormuşuz. Böyle bir projeyi hayata geçirdiği ve bizleri evimizde ziyaret ettiği için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ediyoruz" diye konuştular.
(MDC-Y)

21.02.2013 12:11:39 TSI

Editör: Wan Haber