Konya'nın Beyşehir ilçesinde, sağlık çalışanlarına gönül elçiliği projesi anlatıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 il ve ilçelerinde hayata geçirilen 'toplum kalkınmasında gönül elçileri' konulu proje çerçevesinde, Beyşehir Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarına gönül elçiliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Sosyal Hizmet Uzmanı ve Aile Uzmanı Ayser Aksoy tarafından hastane toplantı salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, hastanede görev yapan doktor, hemşire ve memur gibi sağlık çalışanları iştirak etti.
Slayt eşliğinde gönül elçiliği projesi hakkında hastane personeline sunum yapan Aksoy, insana ve insanlığa hizmet için, karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplara gönül elçisi adını verdiklerini belirterek, gönül elçilerinden beklenen temel görevin toplum ve kamu kuruluşları tarafından verilen hizmetler arasında iletişimi sağlamak olduğunu söyledi. Aksoy, "Sosyal anlamda dışlanmış grupların mağdur bir yaşama mahkum olmaları kendi tercihleri değildir. Bu zorunlu yaşamlarına bir katkı sağlamak adına gönül elçilerine katılmak toplumsal bir görevdir" diye konuştu.
Programın sonunda gönül elçisi olmak isteyen hastane çalışanlarına gönül elçiliği formu dağıtıldı.
(ARÖ-İP-Y)

20.02.2013 15:45:36 TSI

Editör: Wan Haber