'Saadet köylü ile kucaklaşıyor' sloganıyla geniş kapsamlı köy ziyaretlerini 2006 yılından beri düzenli sürdüren Saadet Partisi (SP) İzmir İl Teşkilatı, çalışmalarına devam ediyor.
Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak 'Köy Tarama Programı' çerçevesinde tarım kesimine destek olmak, zor durumda olan çiftçilerin dertlerini dinlemek ve çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla Kemalpaşa, Menemen, Aliağa, Foça, Dikili, Kınık ve Bergama ilçelerinde bulunan köyleri ziyaret edeceklerini bildiren Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Av. Bayram Sakartepe, "Nüfusumuzun yaklaşık üçte biri köy ve kasabalarda, tarımla geçinmektedir. Bu, 25 milyon insan demektir. Tarımın milli gelirdeki payı yüzde 11 dolayında. Çiftçi, köylü, ülkenin en fakir zümresidir. Ortalama yıllık fert başına milli geliri 1.000 dolar mertebesindedir. Ülkemizdeki çiftçiler çok zor şartlar altında tarım ve hayvancılık yapmaktadır" dedi.
Türkiye'de yanlış tarım politikaları yüzünden tarımın hızla kan kaybettiğini ve ülkenin sap-saman ithal eder duruma düşürüldüğünü ileri süren Sakartepe, şöyle konuştu: "Çiftçilerimizin ve tarım sektörünün durumu her geçen gün daha kötüleşmektedir. Öyle ki bir tarım ülkesi diye övündüğümüz Türkiye bu sene saman ithal eder duruma düştü veya düşürüldü. Tarım Bakanlığı ve AKP yetkilileri 'Bitkisel ve hayvansal üretimi destekliyoruz, teşvik ediyoruz, üretimi artırdık, bitkisel üretimi ve hayvancılığı geliştirdik' diye övünüyor. Buna rağmen Türkiye hâla pek çok bitkisel ürünle karkas et ve canlı hayvan ithali devam ediyor. Önce hayvan yemi olarak sadece kesif yem (mısır, Soya) gibi ithal ederken şimdi kaba yem de yani sap-saman da ithal ediliyor."
Saadet Partisi'nin tarım ve hayvancılık konusunda çiftçilere ilettiği çözüm önerilerini de dile getiren Sakartepe, tarım politikalarını IMF kontrolünden kurtaracaklarına, üretimde kotaları kaldıracaklarına ve tarım desteklerini ürün üzerinden yaparak yeterli seviyeye çıkaracaklarını söyledi. Ucuz kredi imkanı sağlayan 'Çiftçi Bankacılık Sistemini' kuracaklarını ve borsası kurulabilen her ürün için en uygun illerde borsalar oluşturacaklarını da anlatan Sakartepe, hayvancılığın geliştirilmesine özel önem verileceğinin ve yem sanayi ile meraların ıslahı için her türlü desteğin sağlayacağının altını çizerek tekrardan köylüyü milletin efendisi yapacaklarını belirtti.
(HE-HO-Y)

09.12.2012 15:07:32 TSI

Editör: Wan Haber